Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Κομοτηνή οι εκτελεστικοί γραμματείς Περιφερειών – Τεχνική συνάντηση

Κοινοποίηση

Στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου τεχνική συνάντηση των εκτελεστικών γραμματέων της χώρας. Η Ζωή Κοσμίδου, εκτελεστική γραμματέας της ΠΑΜ-Θ μετέφερε ότι η συνάντηση είχε σαν θεματολογία προβλήματα διοικητικής φύσης των υπηρεσιών των περιφερειών «με σκοπό να είναι πιο αποδοτικές οι υπηρεσίες στους πολίτες».
Στα σημαντικά προβλήματα που συζητήθηκαν ήταν η υποχρέωση της μετάβασης των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου στις περιφέρειες, οι εξετάσεις στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, όπως επίσης προβλήματα εσωτερικής οργάνωσης.
Η κα Κοσμίδου πρόσθεσε ότι τους απασχόλησαν και ζητήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας φέρνοντας ως παράδειγμα το επιτυχές πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών της ΠΑΜ-Θ. «Υπάρχουν περιφέρειες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμά μας κι εμείς αντίστοιχα θέλουμε να ενημερωθούμε γύρω από αντίστοιχες δικές τους δράσεις για να τις εφαρμόσουμε. Τα θέματα της οριζόντιας αντιμετώπισης των προβλημάτων θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στην οργάνωση των περιφερειών.
Ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Ιωάννου μετέφερε ότι τους απασχόλησαν ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως είναι οι Μεταφορές, η ελλιπής χρηματοδότηση και βέβαια οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. «Το ζήτημα που πρέπει να τεθεί στο τραπέζι είναι αυτό των αρμοδιοτήτων. Εκτιμώ ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου στις περιφέρειες καλώς γίνεται αρκεί να συνοδεύεται από την απαραίτητη απαιτούμενη υποδομή». Όσο για τα γνωστά πεντάμηνα που κατά καιρούς καλύπτουν κάποια κενά ο κ. Ιωάννου τόνισε «δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως μέτρο αντιμετώπισης των λειτουργικών ζητημάτων των περιφερειών».
Μαρία Αμπατζή / ypaithros.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα