Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Εγκαινίασε τα νέα κτίρια του ΔΠΘ στα Κιμμέρια

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίας του στην περιοχή με αφορμή την επέτειο μνήμης για την απελευθέρωση της Θράκης. 
Ο κος Παυλόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στα Κιμμέρια προκειμένου να δώσει το παρών στα  εγκαίνια του συγκροτήματος των νέων κτιρίων του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη.
Πρόκειται για δύο κτίρια και τις υποδομές τους, συνολικής δομημένης επιφάνειας 14.377 μ2, έργο υψηλών προδιαγραφών που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του τμήματος. 
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το κτίριο Α που θα στεγάσει τη διοίκηση και τη γραμματεία του τμήματος, και περιλαμβάνει 5 Αμφιθέατρα και 8 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο φοιτητικών συλλόγων και κυλικείο και για το κτίριο Β που περιλαμβάνει τα γραφεία του διδακτικού, ερευνητικού προσωπικού, των ακαδημαϊκών υποτρόφων και των υποψηφίων διδακτόρων, χώρο συσκέψεων και χώρο αρχείου.
Μεταξύ άλλων στο παρών στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν ο Πρύτανης του ΔΠΘ, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Αβδήρων, ακαδημαϊκοί και στελέχη της ΝΔ στην Θράκη όπως οι δύο μέχρι πρότινος Βουλευτής της ΝΔ κύριοι Αλέξανδρος Κοντός και Ευρυπίδης Στυλιανιδης. 




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα