Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στοίβαξαν 12 μετανάστες σε Ι.Χ. – Κινηματογραφική καταδίωξη στην Αλεξανδρούπολη

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν το Σάββατο (14-5-2016) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 44χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.  
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, χθες τις πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Ταύρης), οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 44χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.  
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης κατευθύνθηκε προς την πόλη της Αλεξανδρούπολης, από την Επαρχιακή Οδό, όπου, λίγη ώρα αργότερα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη και ακινητοποιήθηκε.  
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω όχημα,   διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. 
Από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά ένας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, για παροχή πρώτων βοηθειών.     
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 44χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.  
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 130 κορόνες Δανίας, 1 δολάριο Η.Π.Α., 30 δηνάρια FYROM και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.   
Επισημαίνεται επιπλέον ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα