Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στοίβαξε 12 μετανάστες μέσα σε Ι.Χ. – Χειροπέδες σε 40χρονο διακινητή στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας – σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις – συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν το Σάββατο (29-5-2016) και την Κυριακή (30-5-2016), στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και ένας 40χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το Σάββατο το απόγευμα, στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, συνελήφθη ο 22χρονος, διότι μαζί με έναν 24χρονο ομοεθνή του, που διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, την Κυριακή το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και συνέδραμαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνελήφθη ο 40χρονος, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος είχε κλαπεί, την 8-5-2016, από περιοχή της Αττικής.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
 4 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα