Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στον Υπ. Οικονομίας τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ για την επιδότηση 12%

Κοινοποίηση

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενημερώνει τις 961 επιχειρήσεις – μέλη του που δικαιούνταν, μέχρι την κατάργησή του μέτρου, την επιδότηση 12% επί του εργασιακού κόστους, ότι την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη με θέμα την επιδότηση 12% επί του κόστους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, καταθέτοντας ουσιαστικές και εποικοδομητικές προτάσεις, ήταν και ο βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ο οποίος και έκλεισε το ραντεβού με τον Υπουργό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι νομικοί σύμβουλοι των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ στους οποίους είχε ανατεθεί από τα Επιμελητήρια η σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με το θέμα, σύμφωνης με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής συνθήκης περί κρατικών ενισχύσεων. Η γνωμοδότηση αυτή παραδόθηκε στο Υπουργό κ. Σταθάκη ως υποβοηθητική για την επίλυση του προβλήματος στην οποία η συμβατότητα της ενίσχυσης τεκμηριώνεται με αναφορά στις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Η συνάντηση εργασίας ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική λόγω των προθέσεων και προτάσεων του Υπουργού κ. Σταθάκη, για την εξεύρεση ενδεδειγμένων εφικτών λύσεων για την αποπληρωμή των οφειλομένων χρημάτων από τον ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις.
Τα Επιμελητήρια πρότειναν εναλλακτικές λύσεις τις οποίες ο Υπουργός αποδέχθηκε να εξετάσει συνολικά. Ταυτόχρονα, η αποδοχή της πρότασης των Επιμελητηρίων για διατήρηση κινήτρων ενισχύσεων σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις των ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αποτελεί ουσιαστικό βήμα για το οποίο τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης όσο και τα Επιμελητήρια θα εργαστούν από κοινού.
Τα Επιμελητήρια δεσμεύτηκαν το αμέσως επόμενο διάστημα να παρέχουν όλα τα επιπλέον στοιχεία καθώς και ολοκληρωμένη πρόταση συμβατή με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. περί κρατικών ενισχύσεων, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που δίνει αυτή. Πρόθεση όλων είναι να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας μας έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ και τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας στο σύνολο των περιφερειών όλης της χώρας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα