Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεσπούν οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη Βουλγαρία

Κοινοποίηση


Θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια λένε στο protothema.gr – Ποια είναι τα «άλλα ευρήματα» για τα οποία μιλά η ιατροδικαστική έρευνα  –  Τα αναπάντητα ερωτήματα και γιατί αμφισβητούν όσα ισχυρίζεται ο Βούλγαρος φίλος της κόρης του
Θλίψη. Πόνος. Δάκρυα. Και ερωτήματα αναπάντητα. Μία οικογένεια θρηνεί για το χαμό του παιδιού της. Ζητά να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Είναι οι γονείς της Ρίας Σαλταρή που αποχαιρέτησαν την ακριβή τους κόρη  από τον αναπάντεχο και φρικτό χαμό της όταν εκείνη πριν λίγες ημέρες έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να σώσει από ηλεκτροπληξία το σύντροφό της, όπως υποστήριξε τουλάχιστον περιγράφοντας το περιστατικό και δίνοντας τη δική του εκδοχή στις Βουλγαρικές Αρχές ο σύντροφός της Τεό με τον οποίο ήταν μαζί στη Βουλγαρία για διακοπές για τις γιορτές του Πάσχα. 
Οι πληγές ανοιχτές, ανεπούλωτες από το ξαφνικό και δραματικό χαμό του παιδιού τους. 
Δε μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει. 
Θέλουν να μάθουν την αλήθεια, όπως λένε. 
Η εκδοχή του συντρόφου της στις Βουλγαρικές Αρχές δε φαίνεται να τους πείθει, ούτε και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που γίνεται εκεί. 
Ζητούν εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση εδώ στην Ελλάδα όπως και γίνεται τελικά.  
Τι ακριβώς συμβαίνει; 
Γιατί οι γονείς επιμένουν να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση; 
Κρύβεται ή φοβούνται οι ίδιοι ότι κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση που έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού τους; 
Γιατί ζητούν εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση; 
Γιατί επιμένουν να πάρουν στα χέρια τη δικογραφία; 
Δεν είναι μόνο ο πόνος για τη δραματική απώλεια αλλά μήπως και η αίσθηση ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν ειπώθηκε στην έρευνα που έγινε από τις βουλγαρικές αρχές;
Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε πως ο θάνατος της Ρίας  επήλθε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο είπε πως «από την εξέταση προέκυψαν και άλλα ευρήματα», χωρίς να προβαίνει σε λεπτομέρειες, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας. Οι πληροφορίες πάντως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία, είναι ακόμη πολύ συγκεχυμένες. Στην οικογένεια της κοπέλας επικρατεί καχυποψία όπως επισημαίνεται και από την τοπική κοινωνία καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ρεύμα τον φίλο της αλλά τελικά να σκοτώνεται εκείνη και να σώζεται το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του protothema.gr με την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας διευκρινίστηκε με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλουν να μάθουν την αλήθεια. Θέλουν να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Θέλουν να γίνει εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση θέτοντας ίσως και έμμεσα υπό αμφισβήτηση ή υπό επανεξέταση τα όσα υποστήριξε στις αρχές ο Βούλγαρος σύντροφος της κόρης τους. 
 “Χάσαμε το παιδί μας, ζητήσαμε να γίνει δικαστική έρευνα για την υπόθεση, θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη”, λέει ο πατέρας της Ρίας. Μία φιγούρα τραγική που με κόπο προσπαθεί να μιλήσει αλλά οι λέξεις που θέλει να πει γίνονται δάκρυα και λυγμοί. Οι απαντήσεις που περιμένει τις επόμενες μέρες ίσως και να μπορέσουν να γίνουν βάλσαμο στο φρικτό αυτό εφιάλτη που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει με την οικογένειά του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κοπέλα που ήταν φοιτήτρια Iατρικής στην Αλεξανδρούπολη, βρισκόταν μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της Bozhidar Gugushev Τέο) στη Σόφια για τις διακοπές διακοπές του Πάσχα. Την ώρα που ο νεαρός χορευτής όπως υποστηρίζει ο ίδιος που έκανε μπάνιο άρχισε να το χτυπά το ρεύμα και εκείνος άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Η κοπέλα στην προσπάθειά της να το τραβήξει προς τα έξω από τη ντουζιέρα για αν το σώσει χτυπήθηκε η ίδια θανάσιμα και έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να περιγράφει στην κατάθεσή του ο Τεό ο ίδιος σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία της κοπέλας του και φέρεται να είπε τα εξής: «Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός».
Ο σύντροφος της φοιτήτριας μιλά για τον άδικο χαμό 
“Θυσιάστηκε για να με σώσει, έχασε τη ζωή της και σήμερα δεν είναι κοντά μου γιατί θέλησε να με σώσει από βέβαιο θάνατο, δεν έχω λόγια να πω για να περιγράψω τι νιώθω για το χαμό της”, υποστηρίζει την ίδια ώρα ο βούλγαρος χορευτής Bozhidar Gugushev (Τέο) μιλώντας στο protothema.gr από την πατρίδα του όπου και βρίσκεται. Κατανοεί την ιδιαιτερότητα της συνθήκης και του θέτουμε το ερώτημα αν και κατά πόσο έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια της Ρίας μετά από αυτό που συνέβη. Εκείνος απαντά μονολεκτικά σε μία ουδέτερη διάσταση “Ρωτήστε εκείνους”.  
Οι συνειρμοί που γίνονται αυτονόητοι καθώς υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες που κάνουν λόγο για όχι καλές σχέσεις μεταξύ του Βούλγαρου και της οικογένειας της Ρίας γεγονός που βεβαίως πιστοποιεί η επιμονή της οικογένειας για νέα ιατροδικαστική εξέταση και διερεύνηση της υπόθεσης θέτοντας επί της ουσίας υπό αμφισβήτηση τους αρχικούς ισχυρισμούς του συντρόφου της κόρης τους. Πάντως θα δηλώσει συντετριμμένος μετά το χαμό της Ρίας στις δηλώσεις του στο protothema.gr: “Θυσιάστηκε για μένα, έφυγε από τη ζωή, δεν είναι πλέον μαζί μου, είναι τόσο τραγικό αυτό που έγινε, δε νομίζω ότι μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω πως νοιώθω”.  
Η γνωριμία του χορευτή και της φοιτήτριας Ιατρικής
Εκείνος ένας πετυχημένος χορευτής. Εκείνη φοιτήτρια Ιατρικής καλομεγαλωμένη και με το μέλλον μπροστά της. Στα 23 της χρόνια ζούσε ευτυχισμένη με την οικογένειά της στην Αλεξανδρούπολη και ονειρευόταν το μέλλον της και την καριέρα της ως γιατρός. Ο έρωτας βέβαια για τον 30χρονο χορευτή μετρούσε πολύ καιρό και η σχέση τους ήταν πολύ ζεστή και όμορφη αφού ο καθένας σεβόταν τις υποχρεώσεις του άλλου και το βαρύ πρόγραμμα και έβρισκαν πάντα λίγο χρόνο για να μοιράζονται τις σκέψεις και τα όνειρά τους. 
Εκείνος είχε στο ενεργητικό του ένα γάμο που δεν είχε αίσια έκβαση ενώ τον τελευταίο καιρό κινούνταν τακτικά μεταξύ Σόφιας και Ξάνθης, όπου παρέδιδε μαθήματα χορού.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα