Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Το Αϊβαλί ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη»

Κοινοποίηση


ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με την υποστήριξη της ΠΑΜΘ Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Συνδέσμου Φιλολόγων Έβρου διοργανώνει την έκθεση «Το Αϊβαλί ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη» του Soloup στο κτίριο του Νομαρχείου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαϊου στις 8:30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 7-25 Μαΐου, ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρακευή, 9 π.μ.-2 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
Ένα χρόνο μετά τη σημαντική έκθεση: «Αϊβαλί, ένα ταξίδι στο χρόνο» στο Μουσείο Μπενάκη, και μια επιτυχημένη διαδρομή με σταθμούς στη Λέσβο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί την έκθεση «Αϊβαλί», που πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου graphic novel του Soloup από τις εκδόσεις Κέδρος. Παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί, επιμέρους θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics, όπως και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία κλπ.) κατά τη σχεδίαση.
Η έκθεση συμπληρώνεται από σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Η Μικρασιατική καταστροφή και η Συνθήκη της Λοζάνης με τη ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων.
Για την έκθεση θα μιλήσουν ο Νίκος Καμπασελέ, ζωγραφός, υπεύθυνος εργαστηρίου κόμικς ΕΜΘ και ο δημιουργός του «Αϊβαλί», Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup).
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Χρήστο Χατζόπουλο (ούτι) και τη Σοφία Χατζοπούλου (κανονάκι).
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα