Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Πέντε χρόνια φυλακή σε δύο δημοσιογράφους

Κοινοποίηση

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδίκασε σήμερα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τους δημοσιογράφους της Τζουμχουριέτ, Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ, με την κατηγορία ότι αποκάλυψαν κρατικά μυστικά.
Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου ένας άγνωστος δράστης επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντουντάρ, ανοίγοντάς πυρ εναντίον του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Ο άντρας επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της δίκης του δημοσιογράφου, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε.
Ο Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας Cumhuriyet, ασκούσε κριτική επί πολλά χρόνια στο ισλαμο-συντηρητικό καθεστώς και τον περασμένο Νοέμβριο είχε συλληφθεί μαζί με τον συνάδελφό του, Ερντέμ Γκιουλ, έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου -συνοδευόμενου από φωτογραφίες και ένα βίντεο- το οποίο αναφερόταν στην κατάσχεση φορτηγών των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, γεμάτων όπλα που προορίζονταν για τους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες.
Το βίντεο που δημοσιοποίησαν αποδείκνυε ουσιαστικά πως οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα