Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τριήμερο «έμφραγμα» στα Τελωνεία του Έβρου – Σε απεργία οι Τελωνειακοί υπάλληλοι

Κοινοποίηση

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται οι τελωνειακοί υπάλληλοι το τριήμερο 20-22 Μαΐου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της καθολικής συμμετοχής των τελωνειακών υπαλλήλων στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις κατά την διέλευση των επιβατών στους συνοριακούς σταθμούς του Ν. Έβρου.
Απεργούμε διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στη Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του οποίου επίκειται η ψήφιση. Την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «Οργάνωση και λειτουργία των χερσαίων συνοριακών σταθμών της χώρας»
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
• Την αποσύνδεση του φορέα είσπραξης δημοσίων εσόδων από τον έλεγχο και την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών.
• Την αυτόματη θέση εκτός της Αρχής των υπαλλήλων, οι οποίοι θα κριθούν ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, μέσω μιας απροσδιόριστης διαδικασίας αξιολόγησης. Την απόκλιση από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα σε όλα τα θέματα που αφορούν στο προσωπικό (αξιολόγηση, υπηρεσιακές μεταβολές κλπ.).
• Τη ρουσφετολογική πολιτική της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετείται διοικητής στους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς ως επικεφαλής των Τελωνειακών και Αστυνομικών αρχών, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, όταν ειδικότερες διατάξεις καθορίζουν τη λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Απόλυτη προστασία της υφιστάμενης μορφής των εργασιακών μας σχέσεων.
• Διασφάλιση των σημερινών αποδοχών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αδιευκρίνιστες μεθόδους αξιολόγησης και αμφίβολες προσωπικές στοχοθεσίες.
• Εξομοίωση των αμοιβών των νέων συναδέλφων που έχουν προσληφθεί ή θα προσληφθούν στο μέλλον. • Διατήρηση των υφιστάμενων κλάδων στη Γ.Γ.Δ.Ε.»
Πηγή: www.xronos.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα