Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βουλευτής χαρακτηρίζει φοροφυγάδες τους χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ

Κοινοποίηση


«Το έπαιρναν παράνομα και θα το επιστρέψουν», είπε η Εύη Καρακώστα
«Φοροφυγάδες» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα τους συνταξιούχους οι οποίοι όχι μόνο χάνουν το ΕΚΑΣ αλλά καλούνται και να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» η κ. Καρακώστα είπε πως δικαίως γίνεται αυτό διότι οι εν λόγω συνταξιούχοι δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ. «Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται», είπε χαρακτηριστικά. Σε διευκρινιστική ερώτηση αν έγινε έρευνα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι αυτοί διαπιστώθηκε πως ήταν φοροφυγάδες και τους παίρνουν το ΕΚΑΣ πίσω, η κ. Καρακώστα απάντησε καταφατικά: «ακριβώς, όσοι δεν το δικαιούνται».
«Υπάρχουν παρά πολλοί τέτοιοι άνθρωποι δυστυχώς οι οποίοι έπαιρναν παρανόμως το ΕΚΑΣ, από αυτούς θα κοπεί και θα ζητηθεί να επιστραφεί», τόνισε.
Οι συνταξιούχοι που χάνουν το ΕΚΑΣ και καλούνται και να επιστρέψουν αναδρομικά το ποσό είναι εκείνοι που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη. Η επιστροφή θα γίνει μέσω μηνιαίας παρακράτησης από τη σύνταξη μέχρι να εξοφληθεί το ποσό.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα