Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βροχή οι συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή στην Θράκη – Χειροπέδες σε 10 άτομα (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


Οι 3 από τους δράστες κατηγορούνται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (26-5-2016) τις μεσημβρινές ώρες, στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72, 55, 55, 53, 47, 35, 32, 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων. Οι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72 και 35 ετών, κατηγορούνται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε χωριό του Έβρου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 72χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου – λάμψης, 57 φυσίγγια κρότου – λάμψης, 2 φωτοβολίδες και 1 γεμιστήρα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 8 πιστόλια (κρότου – λάμψης – αερίου), 2 περίστροφα (κρότου – λάμψης), 6 κυνηγετικά όπλα, 1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, πλήθος φυσιγγίων και 27 φωτοβολίδες 

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 πιστόλι κρότου – λάμψης, 10 φυσίγγια αερίου, 49 αβολίδοτα φυσίγγια κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 θήκη μεταφοράς όπλου.
Στην τρίτη περίπτωση, σε χωριό του Έβρου, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δικαίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 78χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου, 1 κυνηγετικό όπλο, 54 φυσίγγια κρότου, 25 φωτοβολίδες και 1 γεμιστήρα.
Στην τέταρτη περίπτωση, στο ίδιο χωριό, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 2 πιστόλια κρότου, 1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 2 κυνηγετικά όπλα, 5 βλήματα πολεμικού όπλου, 36 κυνηγετικά φυσίγγια, 1 πυροδοτημένο βλήμα όλμου και 3 γεμιστήρες.
Στην πέμπτη περίπτωση, σε χωριό της Καβάλας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον έναν 55χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 πιστόλι κρότου και 6 φυσίγγια κρότου. 
Στην έκτη περίπτωση, σε άλλο χωριό της Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 120 φυσίγγια κρότου – αερίου. 
Στην έβδομη περίπτωση, σε έτερο χωριό της Καβάλας, οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο 55χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του 1 περίστροφο κρότου και 26 φυσίγγια κρότου – αερίου.

Στην όγδοη περίπτωση, σε χωριό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 1 πιστόλι κρότου – αερίου και 1 γεμιστήρα.
Στην ένατη περίπτωση, στο ίδιο χωριό, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του,  βρέθηκαν 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 19 φυσίγγια κρότου – αερίου και 1 γεμιστήρα.
Στη δέκατη περίπτωση, σε άλλο χωριό της Ροδόπης, οι ίδιοι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 3 κυνηγετικά όπλα, 1 περίστροφο κρότου – αερίου, 52 φυσίγγια κρότου – αερίου και 2 πολεμικά φυσίγγια.
Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω όπλα, τα φυσίγγια, οι φωτοβολίδες, οι γεμιστήρες και η θήκη μεταφοράς όπλου.
   
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής και τα Αστυνομικά Τμήματα Ελευθερούπολης και Δικαίων. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα