Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υποχρέωση των πολιτών ο καθαρισμός των ιδιωτικών χώρων λέει ο Δήμος Ξάνθης

Κοινοποίηση

Τους πολίτες που διατηρούν ιδιωτικούς χώρους μέσα στην Ξάνθη καλεί ο Δήμος Ξάνθης να προχωρήσουν σε αποψίλωση και καθαρισμό των εκτάσεών τους, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου. 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών, προκύπτει η ανάγκη της αποψίλωσης και καθαρισμού όλων των ιδιωτικών χώρων, για τους προφανείς λόγους της καλής εικόνας της πόλης, αλλά και για την προφύλαξη των κατοίκων και των περιουσιών, από τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από χόρτα, εύφλεκτα υλικά, μπάζα και σκουπίδια των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους. 

Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων καλούνται να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, τόσο εντός του οικοπέδου όσο και περιμετρικά της έκτασής τους.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι πολίτες θα ανταποκριθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα στο κάλεσμα του Δήμου για την αποτροπή κάθε πρόκλησης κινδύνου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα