Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η μισή Περιφέρεια ΑΜΘ – Νέα επιστολή Παυλίδη σε Τσίπρα

Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αποκλεισμού των ορεινών παραμεθόριων και απομονωμένων περιοχών από την Ελληνική Τηλεόραση. Περίπου το 50 % του γεωγραφικού της χώρου και το 30% του πληθυσμού της,  δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. 
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των υπηρεσιών της ΠΑΜΘ στα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ απέστειλε νέα επιστολή (από 18 Μαΐου 2016), στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά ενημερώνοντας τους σχετικά για το θέμα και ζητώντας τη δικής τους παρέμβαση: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια και παρά την αναρμοδιότητά της, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενδιαφερόμενη για το δικαίωμα εκατόν εβδομήντα χιλιάδων (170.000)  πολιτών της να έχουν πρόσβαση  στην τηλεόραση, ενέταξε έργο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση της περιόδου 2007-2013 του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το έργο αυτό ήταν ώριμο για να του δοθεί έγκριση προς δημοπράτηση από το Μάρτιο του 2015 με χρόνο περαίωσης 6 μήνες, όμως δεν προχώρησε, ενώ με έγγραφο της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) απαγορεύθηκε πλήρως η ενασχόληση της αυτοδιοίκησης, εν γένει, με το αντικείμενο. 
Σημειώνεται για μια ακόμα φορά ότι, πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο έργο ευθύνης και αρμοδιότητας της Κυβέρνησης και του Κράτους που διαχειρίζονται την διάχυση των πάσης φύσεως συχνοτήτων ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας. 
Επειδή είναι αναγκαίο ότι όλοι οι πολίτες στην Α.Μ.Θ. πρέπει να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας,  παρακαλούμε για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί το αυτονόητο. Η εφαρμογή του έργου της ψηφιακής σύγκλησης  σε όλες τις περιοχές της χώρας, έχει τεράστια σημασία που αφορά κυρίως τη συνοχή των κατοίκων της περιοχής αλλά και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τα οποία διανέμονται δια μέσου του κράτους και με ανταλλάγματα».
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Έχουμε αποστερηθεί, από διετίας περίπου ένα εργαλείο από το οποίο εξαρτώνται θεμελιώδη δικαιώματα των συμπολιτών μας: της πληροφόρησης, της συμμετοχής στον πολιτισμό μας, στην ιστορία μας, στα πάντα. Απαιτούμε να βλέπουμε τηλεόραση παντού. Να δοθεί άμεσα λύση».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα