Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη – Τριήμερο αφιέρωμα στην παράδοση

Κοινοποίηση


Το 3ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη πραγματοποιείται στην Ξάνθη από 1 έως 3 Ιουλίου 2016.
Ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Παράδοση, στον πολιτισμό και στις ρίζες μας που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας. Ελληνική νεολαία και ομογένεια γίνονται ένα, τραγουδούν τα τραγούδια μας και χορεύουν τους χορούς μας.
Η επιτυχία των εκδηλώσεων του Ιουλίου του 2013 και  2014, η συμμετοχή συγκροτημάτων από διάφορα διαμερίσματα της πατρίδας μας και η συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών και εθελοντών, όπως και το συνεχές ενδιαφέρον τους για την πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης κάθε χρόνο, μας ενθάρρυναν για την οργάνωση και υλοποίηση του φετινού, 3ου ανταμώματος. 
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διεύρυνση συμμετοχής εκπροσώπων και χορευτικών συγκροτημάτων από τις χώρες του απόδημου ελληνισμού, η προβολή της Θράκης και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας.
Το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, το Λύκειον των ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, οργανωτές του Πολιτιστικού Ανταμώματος, ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Ξάνθης , την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που αγκάλιασαν και υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, ως συνδιοργανωτές, όπως και τους εθελοντές των παραπάνω Σωματείων για την  συμμετοχή και προσφορά τους, καθώς και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης για την παρουσία της στις εκδηλώσεις.
Το 3ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, υποστηρικτή την Lidl Hellas, χορηγούς επικοινωνίας τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «οι εκδηλώσεις θα αναμεταδοθούν διαδικτυακά από την ΕΡΤ WEB TV»*, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Καλούμε τους Ξανθιώτες και επισκέπτες της πόλης μας το παραπάνω τριήμερο να παραβρεθούν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να παρακολουθήσουν και να  συμμετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις.
ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα