Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Στην Ξάνθη ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής – Συμμετείχαν 10 ομάδες (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO Hellas που διεξήχθη στην Ξάνθη στις 18-6-2016 από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΏΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, με την συμμετοχή επτά (7) Ομάδων στην κατηγορία Δημοτικού ΄΄Regular΄΄ δύο (2) Ομάδων στην κατηγορία Λυκείου ΄΄Football΄΄και 1 Ομάδα OPEN με Ρομποτάκι που έλυνε τον κύβο του Rubik από την Καβάλα . 
Τα παιδιά συνεργάστηκαν,προβληματίστηκαν και πανηγύρισαν τις επιτυχίες τους. Αξίζουν σε όλες τις ομάδες πολλά συγχαρητήρια . Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές (Δήμος Ξάνθης, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΣΕΚΕ ΑΕ, WROHellas ), τους χορηγούς μας, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση .
Στην κατηγορία Δημοτικού (Regular) πήραν : 1η θέση filONEs ( Αλέξανδρος Πανταζίδης, Ηλίας Μπαλαφούτης, Λεωνίδας Φελεκίδης ) από τον Σύλλογο Ρομποτικής με προπονητή της ομάδος τον Πανταζίδη Παναγιώτη, 2η θέση RoboΤριδυμούλες ( Κυλίτση Αργυρώ, Μπαλαφούτη Μαρία, Χατζηκυριάκου Χριστίνα ) και 3η θέση RoboΤιούστερ ( Ζευκίδης Παναγιώτης, Χόμκο Ντεφνέ, Παπαδοπούλου Όλγα-Μαρία ) από το Κοινωνικό Κέντρο Σ.Χαλιορής με προπονητή των ομάδων τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη. Στην κατηγορία Football 1η θέση ”RoboSpecialists” ( Αλέξανδρος Πανταζίδης , Παρασκευόπουλος Δημήτριος, Χασάνογλου Σονέρ ) και 2η θέση RoboMasters ( Ελευθέριος Γιαγκίδης, Ιωσήφ Μποκουράκης, Παναγιώτης Βαρδάρης) από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με προπονητή των ομάδων τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη . 
Καλή επιτυχία και στις 5 ομάδες της Ξάνθης που θα συμμετέχουν  στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου στη Σχολή Μωραϊτη . Οι νικητές της κάθε κατηγορίας ( από το δημοτικό ως το λύκειο ) θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας από 25 ως 27 Νοεμβρίου 2016 .                                                                                     
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ρομποτικής
Γκαγκώνη Μαρία


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα