Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση ΦΠΑ – Σταθερή η τιμή του ψωμιού και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες, τονίζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με αυξήσεις έως και 40% στο ψωμί δεν ισχύουν.
 «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αύξηση αν και η τιμή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν μπορεί να καθοριστεί», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Σε μια εποχή που ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 1,5 εκατ., οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνεται και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι κανένας αρτοποιός δεν σκέφτεται να αυξήσει τα προϊόντα που παράγει ούτε 1 λεπτό».

Σχετικά με τις αναφορές πως στη Θεσσαλονίκη η τιμή του ψωμιού θα επιβαρυνθεί έως και 40%, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «πιθανότατα παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις συναδέλφων που αφορούσαν στην εν γένει επιβάρυνση του κόστος παραγωγής, λόγω αυξήσεων στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια και στους δυσβάσταχτους φόρους».
Παρόμοια είναι και η στάση που κρατούν οι αρτοποιοί της Ξάνθης οι οποίοι παρά τις αυξήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση επέλεξαν να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές του άρτου. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα