Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην Ξάνθη – Από 7 μέχρι 8 Ιουνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Κοινοποίηση


7- 8 Ιουνίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ (φουαγιέ)
Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης / Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 15.00
Η Novartis, έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, πραγματοποιεί  για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». 
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Δράμας, Ξάνθης, Ρεθύμνου, Κορινθίων και Θερμαϊκού και των αντίστοιχων τοπικών ιατρικών συλλόγων.




Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.
Η Novartis, εμπνεόμενη από τις ανάγκες των ασθενών και πιστή στη δέσμευσή της να τους υποστηρίζει έμπρακτα, σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοποριακά προγράμματα που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και επιστημονικές ενωσεις, διασφαλίζοντας καινοτόμες λύσεις για πρόσβαση στην υγεία, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.
Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν σε:
Σπιρομέτρηση
Οφθαλμολογικό έλεγχο (σε συνεργασία με την Alcon)
Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης
Εξέταση Σπίλων 
Ύστερα από την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος στην πόλη της Δράμας, ακολουθεί η πόλη της Ξάνθης, ενώ οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος θα είναι το Ρέθυμνο, η Κόρινθος και ο Δήμος Θερμαϊκού.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα