Είναι το ελαιόλαδο πιο παχυντικό από τα άλλα λάδια;

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Πολλοί θεωρούν πως το λάδι της ελιάς παχαίνει περισσότερο από τα άλλα σπορέλαια, με συνέπεια να το αποφεύγουν ή να το χρησιμοποιούν με φειδώ.

Η αλήθεια είναι ότι το ελαιόλαδο αποδίδει στον οργανισμό το ίδιο ακριβώς θερμιδικό περιεχόμενο όπως και τα σπορέλαια.

Συγκεκριμένα 1 γρ. ελαιόλαδο αποδίδει 9 θερμίδες, όσες και 1 γρ. διαφορετικού είδους σπορέλαιο.

Όπως τονίζει το onmed.gr, η παρανόηση οφείλεται σε λόγους που αφορούν τις γεύσεις και μόνο, καθώς κάποιοι χαρακτηρίζουν σπορέλαια, όπως το αραβοσιτέλαιο ή το σογιέλαιο, «ελαφριά» λάδια.

Αυτό όμως αφορά μόνο τη γεύση, καθώς η θερμιδική αξία του ελαιολάδου, που αποτελεί την κύρια λιπαρή ύλη της μεσογειακής διατροφής, είναι ίση με αυτή του αραβοσιτέλαιου, του σογιέλαιου και γενικώς κάθε σπορέλαιου.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης