Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ: Και στην Ξάνθη μεγάλο και εθνικό έργο

Κοινοποίηση


Της Θάλειας Χούντα
Το τελευταίο μου άρθρο για το δημοσιογραφικό οδοιπορικό μου επέλεξα να είναι για μια περιοχή, η οποία είναι ριζωμένη βαθιά μες στην καρδιά μου, αφού η σχέση μου μαζί της χρονολογείται πολλά χρόνια πίσω.
Αναφέρομαι στην Ξάνθη, μια πραγματικά υπέροχη πόλη και περιοχή, την οποία κάθε φορά που την επισκέπτομαι μου γεννάται και πιο έντονη η επιθυμία, να βρίσκομαι όσο γίνεται πιο πολλές φορές κοντά της.
Αυτή τη φορά όμως η επίσκεψη μου εκεί μου επιφύλαττε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αφού είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ Γκίκα, ο οποίος πραγματικά από την πρώτη στιγμή μπήκε κατευθείαν στην καρδιά μου, τόσο ως ένστολος όσο και ως πραγματικός Έλληνας πατριώτης, ο οποίος πραγματικά κάνει μεγάλο έργο και φυλάει τις Θερμοπύλες που έχει ταχθεί.
Στην πολύωρη συνάντηση μας, μεταξύ άλλων, μου εξήγησε την σπουδαιότητα του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και στην υιοθέτηση μιας καινοτόμου φιλοσοφίας όσον αφορά την καινούρια αστυνομική πραγματικότητα, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ μου τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.
Πιο αναλυτικά, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες διενεργούν περιπολίες, αναπτύσσοντας σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πολίτες και με τους τοπικούς φορείς των περιοχών.
Καταγράφουν και διεκπεραιώνουν προβλήματα που εντοπίζουν στην περιοχή δραστηριοποίησής τους και χρήζουν αστυνομικής παρέμβασης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με κάθε ζήτημα που αφορά παράνομες δραστηριότητες ή αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής διερεύνησης.
Υποδέχονται τους πολίτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οχήματος, παρέχοντας τους πληροφορίες και διεκπεραιώνοντας καθημερινού χαρακτήρα υποθέσεις τους.
Ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών στις οποίες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαπίστωση, καταγραφή και προώθηση, μέσω των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, συμβάντων ή καταστάσεων που βλάπτουν ή επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ο επιδιωκόμενος στόχος όλου αυτού του εγχειρήματος είναι να μπορέσουν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των συμπολιτών μας.
Αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εκ νέου συνάντηση μας, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την περιοχή του Εχίνου, όπου πραγματικά με περίμενε ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη και αφορούσε τη γνωριμία μου με τον Διοικητή του Α.Τ. Εχίνου, ένα νέο άνθρωπο, ένα νέο αστυνομικό, ο οποίος όμως με την άψογη διοίκησή του σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή πραγματικά με έκανε να του εκδηλώσω προφορικά τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μου για τις πολύτιμες υπηρεσίες του εκεί.
 
Σε αυτό το σημείο όμως θα βάλω άνω τέλεια, με την δέσμευση ότι το επόμενο οδοιπορικό θα ξεκινήσει με το αφιέρωμα στον Εχίνο, απ’ όπου θα έχουμε να δούμε πολλά και να πούμε ακόμα πιο πολλά…..
Ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς της συνοριακής γραμμής της Πατρίδας μας τόσο για το εθνικό έργο που επιτελούν όσο και για την άψογη συνεργασία μας και την θέρμη που με υποδέχτηκαν.
Ευχαριστώ, επίσης, τον αστυνομικό διευθυντή κ. Κρίκο για όλα όσα έκανε και έγινε το μεγάλο αυτό οδοιπορικό μου εύκολη υπόθεση.
 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα