Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φοιτητής από την Ξάνθη ο φύλακας-άγγελος στην παραλία της Αρωγής

Κοινοποίηση


Ευθύνη και μεγάλη προσοχή απαιτεί το επάγγελμα του ναυαγοσώστη. “Μου αρέσει να είμαι υπεύθυνος, να προσέχω τους ανθρώπους, να προσφέρω βοήθεια, μου αρέσει η θάλασσα πάρα πολύ”, τονίζει ο Γρηγόρης Μπεκλαριάν 
Είναι ο φύλακας – άγγελος της παραλίας Αρωγής. Φοιτητής τον χειμώνα, ναυαγοσώστης το καλοκαίρι. Είναι ο Γρηγόρης Μπεκλαριάν από την Ξάνθη, που προσελήφθη ως ναυαγοσώστης στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής και από το Σάββατο 4 Ιουνίου, βρίσκεται στην Αρωγή στον ξύλινο πύργο που υπάρχει εκεί. 
Ένας δραστήριος νέος που μπορεί να συνδυάζει τις σπουδές του, παράλληλα με την εργασία του ως ναυαγοσώστης, είναι ο Γρηγόρης, ο οποίος θα βρίσκεται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στην Αρωγή, μεριμνώντας για την ασφάλεια των λουομένων.  Διοίκηση επιχειρήσεων σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, ο νεαρός από την Ξάνθη, όπου παράλληλα παρακολούθησε και σχολή ναυαγοσωστικής. 
“Είμαι καλός στην κολύμβηση και είπα να ασχοληθώ με την ναυαγοσωστική για καλοκαιρινή δουλειά”, μας λέει ο ίδιος. Παρακολούθησε τα ειδικά σεμινάρια στην συμπρωτεύουσα και ήδη είναι μέλος στην ναυαγοσωστική ακαδημία βορείου Ελλάδος, ενώ διαθέτει και δίπλωμα οδήγησης ταχύπλοου. Για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι θα εργαστεί στην παραλία της Αρωγής, έχει όμως πλούσια εμπειρία σε πολυσύχναστες παραλίες, αφού έχει εργαστεί ως ναυαγοσώστης στην παραλία Παράδεισος της Θάσου, σε παραλία της Ξάνθης και στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.  Ευθύνη και μεγάλη προσοχή απαιτεί το επάγγελμα του ναυαγοσώστη. 




“Μου αρέσει να είμαι υπεύθυνος, να προσέχω τους ανθρώπους, να προσφέρω βοήθεια, μου αρέσει η θάλασσα πάρα πολύ”, τονίζει ο Γρηγόρης Μπεκλαριάν και προσθέτει “όταν έχει πολύ κόσμο θέλει μεγάλη συγκέντρωση, έχει πολύ άγχος. Συνήθως είμαστε δύο άτομα όταν έχει πάρα πολύ κόσμο, εκτός και αν κάνουμε περιπολίες για να προσέχουμε όλο τον κόσμο. Απλά και εμείς δεν είμαστε παντοδύναμοι, προσπαθούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας”. 
Παραδέχεται ότι σε αυτό το επάγγελμα κίνδυνος υπάρχει κάθε λεπτό, “κάποιοι δεν ξέρουν να κολυμπάνε, πηγαίνουνε στα βαθιά και εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Σε εμένα έχουν τύχει κάποιοι μικροτραυματισμοί εντός της θάλασσας από τσούχτρες, αλλά κάποιος πνιγμός δεν μου έχει τύχει, οπότε δεν έχω τέτοια εμπειρία”.  
Η εμπειρία του λέει πως “όταν ο κόσμος βλέπει έναν ναυαγοσώστη νιώθει ασφάλεια, γιατί θα είναι κάποιος που θα τους προσέχει ή θα τους λέει ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό για να ξέρουν και αυτοί όταν θα πάνε σε μια άλλη παραλία το πώς θα είναι ασφαλείς”. Ο Γρηγόρης Μπεκλαριάν κοιτάζει προς την θάλασσα ανεβασμένος στον ξύλινο πύργο της Αρωγής και λέει με ενθουσιασμό “συνδυάζω διακοπές, δουλειά και αυτό που μου αρέσει να κάνω”. Θα βρίσκεται στην παραλία Αρωγής για να μας προσέχει μέχρι τέλη Αυγούστου. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα