Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικό «φέσι» 50.000 ευρώ στο Λιμενικό Ταμείο από τους ψαράδες Φαναρίου

Κοινοποίηση


Για «ρευματοκλοπή κατ΄εξακολούθηση» τους καταγγέλλει η πρόεδρος του Ταμείου Κ. Ζουρνατζίδου – Σφράγισε τις παροχές
Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» κατηγόρησε την πρόεδρο του Ταμείου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αβδήρων Β. Τσολακίδης
psaras
«Φέσι» 50.000 ευρώ έβαλαν στο Λιμενικό Ταμείο Λάγος οι επαγγελματίες αλιείς του Φαναρίου. Τόσα χρήματα κλήθηκε να πληρώσει στην ΔΕΗ η διοίκηση του Ταμείου για κατανάλωση ρεύματος από τα πιλάρ του λιμανιού. «Ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση» κατήγγειλε στο «Ε» η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αντιδήμαρχος Αβδήρων κα Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου που ανάλαβε την διοίκηση του Ταμείου πριν 9 μήνες.
Ρευματοκλοπή από τους ψαράδες του Φαναρίου καταγγέλλει το Λιμενικό Ταμείο Λάγος
Όπως τόνισε η κα Ζουρνατζίδου σε έλεγχο που διενήργησε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της διαπίστωσε πως στο Φανάρι οι επαγγελματίες αλιείς κάνουν συστηματική ρευματοκλοπή χρεώνοντας το Ταμείο με υπέρογκα ποσά και αποφάσισε έτσι να διακόψει την παροχή ρεύματος που διοχετεύονταν στα πιλάρ (κεντρικές παροχές της ΔΕΗ) απ’ όπου έπαιρναν με μπαλαντέζες οι αλιείς. Όπως ανέφερε προέβη 3 φορές σε διακοπή ρεύματος και 3 φορές το επανασύνδεσαν. Έτσι μετέβη στο σημείο και παρουσία του Λιμεναρχείου Λάγος σφραγίστηκε η παροχή: «Θεωρώ ότι έτσι έπρεπε να πράξω γιατί αυτό είναι παράνομο. Το Λιμενικό Ταμείο έχει την υποχρέωση να παρέχει φωτισμό στο λιμάνι όχι όμως να πληρώνει το ρεύμα που χρησιμοποιούν τα σκάφη που βρίσκονται στο λιμάνι», επισημαίνει η κα Ζουρνατζίδου. Να σημειώσουμε ότι μετά την σφράγιση των πιλάρ του Λιμενικού Ταμείου, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης έδωσε άδεια να παίρνουν ρεύμα οι αλιείς από την παροχή του δήμου Κομοτηνής.
Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» κατηγόρησε την πρόεδρο του Ταμείου ο Τσολακίδης
Το θέμα συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων όπου εγκρίθηκε ο απολογισμός του Ταμείου και η μείζονα αντιπολίτευση διαφώνησε με την πρωτοβουλία της κας Ζουρνατζίδου απευθύνοντας μομφή εναντίον της με το επιχείρημα ότι ενήργησε επιλεκτικά και εις βάρος των αλιέων του Φαναρίου ενώ το ίδιο γίνεται και με τους αλιείς του Λάγος και των Αβδήρων. Τόσο ο επικεφαλής κ. Τσολακίδης όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του κ. Ξανθόπουλος την κατηγόρησαν ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι με την πράξη της αυτή δημιούργησε πρόβλημα στον δήμο Αβδήρων με τον δήμο Κομοτηνής που στήριξε να έχει έδρα το Λάγος το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο που έχει αρμοδιότητα στα λιμάνια της Μαρώνειας , Ίμερου, Φαναρίου, Λάγος και του δήμου Τοπείρου.
Αποφασισμένη να νοικοκυρέψει όλα τα λιμάνια η πρόεδρος Κ. Ζουρνατζίδου
Η κα Ζουρνατζίδου μιλώντας στο «Ε» υποστήριξε ότι και στο Λιμάνι του Λάγος που εντοπίστηκαν κάποιες παράνομες συνδέσεις σφραγίστηκαν κι εκεί ενώ έχει σταλεί έγγραφο στους αλιείς των Αβδήρων να τοποθετήσουν μετρητή: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε παρανομίες. Αυτά γίνονταν δεκαετίες και κανείς δεν αντιδρούσε», τονίζει η Ζουρνατζίδου εκφράζοντας την αποφασιστικότητά της να μην κάνει τα «στραβά μάτια». Παράλληλα όμως τίθεται και το ερώτημα γιατί συνέβαινε αυτό από τους προκατόχους της.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα