Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία από την Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης

Κοινοποίηση

Την Πέμπτη 2 Ιούνη οδηγούνται στα δικαστήρια Καβάλας πέντε Σύριοι πρόσφυγες από το στρατόπεδο του Χαλκερού με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες (αντίσταση κατά της αρχής κλπ).
Μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ προσφύγων, που εξελίχθηκε μπροστά στο φυλάκιο του στρατοπέδου, «μετατράπηκε» από την αστυνομία σε επίθεση κατά του αστυνομικού-φύλακα (ο οποίος μάλιστα πυροβόλησε στον αέρα!!) με αποτέλεσμα τη σύλληψη, κράτηση και παραπομπή σε δίκη των πέντε προσφύγων. 
Αν αυτοί οι πρόσφυγες καταδικαστούν για τα αδικήματα που κατηγορούνται, είναι σίγουρο ότι χάνουν το δικαίωμα ασύλου, με αποτέλεσμα την απέλασή τους, την επιστροφή τους δηλαδή στη ζώνη του πολέμου, του θανάτου και της καταστροφής.
Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν για μακρό χρονικό διάστημα οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και ιδιαίτερα αυτό του Χαλκερού, -η γκετοποίηση, η απομόνωση, η έλλειψη και των πιο στοιχειωδών υποδομών, καμία ενημέρωση ή υποστήριξη, πλήρης αβεβαιότητα για το μέλλον τους-, δημιουργούν τους όρους για τέτοιες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.
Η στρέβλωση όμως αυτών των αντιπαραθέσεων και η απαγγελία βαριών, ανυπόστατων κατηγοριών από την αστυνομία, έρχεται να ενισχύσει ένα κλίμα τρομοκρατίας που ασκείται και σε άλλα στρατόπεδα. Παράλληλα δείχνει την ουσία της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει τη χώρα, κάτω από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, σε ένα απέραντο στρατόπεδο-φυλακή για τους κατατρεγμένους αλλά αξιοπρεπείς πρόσφυγες.
Η Λαϊκή Αντίσταση, καταγγέλλει αυτές τις εξελίξεις και ζητά την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την αθώωση και απελευθέρωση των πέντε προσφύγων.
Καλεί τον ελληνικό λαό, που τόσο απλόχερα εκδηλώνει ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη του, να απαιτήσει δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για τους πρόσφυγες, να καταγγείλει τους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους σαν υπαίτιους για την προσφυγιά, και να συγκροτήσει ένα μέτωπο πάλης με πρόσφυγες και μετανάστες και όλους τους λαούς περιοχής για κοινούς αγώνες, ενάντια σε κοινούς εχθρούς.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα