Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Δεν αντέχω πεθαίνω», ούρλιαζε ο 50χρονος που έπεσε θύμα σκυλιών στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

«Τον δάγκωναν μία το ένα μία το άλλο, τον ξέσκιζαν στην κυριολεξία», λέει στο protothema.gr o αρχιπυροσβέστης της 4ης ΕΜΑΚ που έσωσε την τελευταία στιγμή τον τεχνικό – Τι λέει ο αδελφός του θύματος – Ασκήθηκε ποινική δίωξη στους ιδιοκτήτες των σκυλιών 
Λίγο καιρό μετά την τραγωδία στην Κοζάνη όπου ένας 5χρονος βρήκε τραγικό θάνατο από επίθεση δύο ροτβάιλερ ένα παρόμοιο περιστατικό διαδραματίστηκε στην Κομοτηνή στέλνοντας έναν 50χρονο άντρα βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας όταν ο άτυχος 50χρονος κλήθηκε να επιδιορθώσει την κεραία του σπιτιού ενός ζευγαριού που διαμένει εντός της ΒΙΠΕ στην Κομοτηνή. 
Ωστόσο φαίνεται πως δεν πρόλαβε καλά-καλά να βγει από το αυτοκίνητό του και τα δύο σκυλιά του ζευγαριού έπεσαν πάνω του και κυριολεκτικά τον κατασπάραξαν. 
Μέσα στην ατυχία του, ο 50χρονος επαγγελματίας στάθηκε τυχερός αφού ένας άντρας από την 4η ΕΜΑΚ Κομοτηνής, άκουσε τις κραυγές της γυναίκας και έσπευσε στο σημείο να δει τι συμβαίνει.
«Ήμουν στην υπηρεσία, βγήκα να μιλήσω στο τηλέφωνο, άκουσα κραυγές και έτρεξα κατευθείαν να δω τι συμβαίνει. Είδα δύο καυκάσια σκυλιά και ένα τρίτο άλλης ράτσας. Τον δάγκωναν μία το ένα μία το άλλο, τον ξέσκιζαν στην κυριολεξία», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr o αρχιπυροσβέστης της 4ης ΕΜΑΚ που έσωσε την τελευταία στιγμή τον άτυχο 50χρονο. 
Όπως λέει ο ίδιος η ιδιοκτήτρια προσπαθούσε να διώξει μάταια τα δύο σκυλιά ενώ ο 50χρονος βλέποντάς τον φέρεται να του είπε: «Δεν αντέχω πεθαίνω, βοήθα με». 
«Γύρισα στην υπηρεσία και έστειλα ένα πυροσβεστικό και εγώ κοίταξα να βάλω ότι πιο βαρύ ρούχο είχα. Έβαλα αυτά που φοράω στις φωτιές. Φοβήθηκα γιατί αν δεν έφευγαν ρίχνοντας τους λίγο νερό θα έπρεπε να μπω μέσα να πιάσω το ένα από το στόμα, θα ορμούσε το άλλο… Κάτι τέτοιο έπρεπε να κάνουμε ο άνθρωπος σε ένα λεπτό τελείωνε. Ήδη έχει πάθει μεγάλη ζημιά. Έκανε τρίτο χειρουργείο σήμερα είναι χάλια του λείπει το 30% του μυικού ιστού του», εξηγεί ο αρχιπυροσβέστης που σαν από μηχανής Θεός έσωσε τη ζωή του 50χρονου επαγγελματία. 
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο άνδρας διακομίστηκε στο ΠΓΝΕ της Αλεξανδρούπολης με ακατάσχετη αιμορραγία και πολλαπλά βαθιά δαγκώματα κυρίως σε χέρια και πόδια.  
Ο άνδρας, χειρουργήθηκε από τους αγγειοχειρουργούς του ΠΓΝΕ με επιτυχία και αποκαταστάθηκε και η κομμένη αρτηρία του ενός του χεριού. 
Την ίδια ώρα ο αδελφός του θύματος δηλώνει σοκαρισμένος από το περιστατικό και τονίζει: «Ήταν για μας κάτι αναπάντεχο και σοκαριστικό. Πέραν της τεχνικής ιδιότητας είμαστε και μουσικοί και τα χέρια μας είναι η ζωή μας. Έχουν γίνει οι επεμβάσεις αλλά σε τι κατάσταση θα βγει από το νοσοκομείο και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επανέλθει στην καθημερινότητά του δεν ξέρω…».
Η κατάσταση της υγείας του 50χρονου παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και τις ευθύνες των ιδιοκτητών των σκύλων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα σκυλιά του ζευγαριού, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, στο παρελθόν έχουν επιτεθεί και σε άλλον ένα άντρα ενώ τους έχουν γίνει αρκετές φορές συστάσεις μια και είναι ιδιαίτερα άγρια και μεγαλόσωμα και δεν μπορεί κάποιος να τα απωθήσει εύκολα αν του επιτεθούν. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα