Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης για τη δίκη των προσφύγων στην Καβάλα

Κοινοποίηση


Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
Κοινοί αγώνες ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης
Κάτω από καθεστώς απομόνωσης, ομηρίας, τρομοκρατίας και άθλιων συνθηκών συνεχίζουν να ζουν οι πρόσφυγες του στρατοπέδου Χαλκερού.
Την Πέμπτη 23 Ιούνη οδηγούνται για δεύτερη φορά (ύστερα από αναβολή) στο δικαστήριο Καβάλας πέντε Σύριοι πρόσφυγες με την ανυπόστατη, χαλκευμένη κατηγορία της επίθεσης κατά αστυνομικού. Είναι σίγουρο ότι αν το δικαστήριο κάνει αποδεκτές τις κατηγορίες, οι πρόσφυγες αυτοί θα χάσουν το δικαίωμα ασύλου και θα απελαθούν πίσω στη ζώνη του πολέμου, από την οποία με τόσα βάσανα προσπάθησαν να απομακρυνθούν. 
Η δίκη αυτή δεν έχει κανέναν άλλο στόχο παρά να τρομοκρατήσει συνολικά τους πρόσφυγες, για να υπομένουν αποκομμένοι από την κοινωνία, πειθήνιοι και υποταγμένοι τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους. Συνθήκες, που τώρα με τον καύσωνα (το παλιό νταμάρι ανάβει και οι σκηνές γίνονται φούρνος) γίνονται αφόρητες. Γιατί, παρά το «δικαίωμα» που έχουν να μετακινούνται και εκτός στρατοπέδου (που και πώς να πάνε άλλωστε, όταν το στρατόπεδο βρίσκεται στην ερημιά;), εντός του στρατοπέδου φυλάσσονται σαν κρατούμενοι. Στοχοποιούνται και απειλούνται οι πιο αγωνιστικοί και απαγορεύεται κάθε σχέση, συζήτηση και επαφή με αλληλέγγυες συλλογικότητες, κυρίως μ’ αυτές που την αλληλεγγύη τους την εκδηλώνουν με έναν αγωνιστικό πολιτικό τρόπο. 
Την ίδια στιγμή και στην προοπτική μετεγκατάστασής τους στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, πιο κοντά στην Καβάλα, πέφτουν οι μάσκες «φιλευσπλαχνίας» από τοπικούς παράγοντες (Δήμαρχος Καβάλας, Περιφερειάρχης κλπ), ενεργοποιούνται οι γνωστοί φασίστες «αγανακτισμένοι πολίτες» της «Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας» και χύνεται ρατσιστικό δηλητήριο, στο όνομα της προστασίας των κατοίκων της πόλης και του τουρισμού.
Όλα αυτά βέβαια, αναδεικνύονται και συμβαίνουν μέσα στο πλαίσιο της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί κατά γράμμα την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, έχει μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε «διαλογητήρια ανθρώπων» και κέντρα απέλασης στην Τουρκία, και τη χώρα σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης ψυχών. Για να ανακόψει τις στρατιές των κατατρεγμένων, που οι πάτρωνές της (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) μαζί με τη Ρωσία έχουν οδηγήσει με τον ιμπεριαλιστικό τους πόλεμο στην προσφυγιά.
Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ καταγγέλλει όλη αυτή την πολιτική και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Καβάλας, την Πέμπτη 23 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι.
Όχι στην τρομοκρατία και τις διώξεις
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα