Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται το σκακιστικό πρωτάθλημα στο Ρίο – 2 συμμετοχές από Ξάνθη

Κοινοποίηση


Βαγιανός (κατηγορία Α10) και Γεωργιάδης (Α14) οι συμμετοχές από Ξάνθη
Με την συμμετοχή 312 νεαρών σκακιτών-στριών ξεκίνησαν την Τρίτη (28/6) και θα συνεχιστούν έως την Δευτέρα 4/7 τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων Κορασίδων Σκακιού στο Ξενοδοχείο Porto Rio.  
Τα πρωταθλήματα αυτά είναι η σημαντικότερη αναπτυξιακή σκακιστική διοργάνωση στην χώρα καθώς σε αυτή συμμετέχει η ελίτ του ελληνικού σκακιού στις ηλικίες έως 16 ετών.
Στα πρωταθλήματα συμμετέχουν 220 αγόρια και 92 κορίτσια, τα οποία διαγωνίζονται σε 10 ηλικιακές κατηγορίες (5 για τα αγόρια και 5 για τα κορίτσια).
Από την Ξάνθη συμμετέχουν ο Βαγιανός Χρήστος στην κατηγορία Α12 και ο Γεωργιάδης Νίκος στην κατηγορία Α14
Στην τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Ατομικών Πρωταθλημάτων Παίδων-Κορασίδων 2016 ο Διευθυντής των αγώνων Γιώργος Γεωργόπουλος, καλωσόρισε τους νεαρούς αθλητές, γονείς και συνοδούς και προσκάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό το Στάθη Ευσταθόπουλο, αντιπρόεδρο της ΕΣΟ, ο οποίος  ευχήθηκε στους αθλητές και αθλήτριες καλή έκβαση των αγώνων και καλή επιτυχία.
Φέτος οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν την εξέλιξη των αγώνων καθώς στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης  (chessfed.gr/youth2016) μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο το σύνολο των παρτίδων. 
Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μπορούν επίσης να βρουν αναλύσεις των παρτίδων από Έλληνες Grand Masters, φωτογραφικό υλικό και Video καθώς και όλα τα νέα των αγώνων.
Φωτογραφίες, βίντεο και σύντομα σχόλια για την διοργάνωση υπάρχουν και στις επίσημες σελίδες της διοργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα