Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Βουλγαρίας συνάντησε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, η προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας Georgi Kostov.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας συνοδεύονταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών και υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων.
Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και Προστασίας Συνόρων, Αστυνομικοί Διευθυντές, Ηλίας Ξανθάκης και Δημήτριος Μάλλιος αντίστοιχα, ο Εθνικός Συντονιστής του Κέντρου Επαφής στον Προμαχώνα, Αστυνόμος Β’ Σωκράτης Αβραμίδης και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος Ελλάδος στη Σόφια, Αστυνόμος Β’ Στέφανος Θεοδωρακούδης. 
Από την πλευρά της Βουλγαρίας, συμμετείχαν ο Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Βουλγαρίας Hristo Terziyski, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Συνοριακής Αστυνομίας της πόλης Σμόλιαν  (υπεύθυνος για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα) Deyan Mollov, η Εθνική Συντονίστρια του Κέντρου Επαφής στον Προμαχώνα, Διευθύντρια Miroslava Tanusheva και η εμπειρογνώμονας για θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκής συνεργασίας Milena Dzhumayska. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ενδεικτικά:
η αποτίμηση/αξιολόγηση της διμερούς συνεργασίας,
οι κοινές επιχειρησιακές δράσεις αστυνομικών Ελλάδας-Βουλγαρίας (κοινές περιπολίες σε τουριστικά θέρετρα),
η αξιολόγηση της λειτουργίας του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα,
η επικείμενη λειτουργία Κέντρου Επαφής στο Καπετάν Αντρέεβο,
η διασυνοριακή εγκληματικότητα και
οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. 
Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης, η οποία εκτιμάται ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οι δύο πλευρές θα αξιοποιήσουν με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που τέθηκαν.
Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα