Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θύμα απάτης και «κουρεμένος» κατά 1.500 ευρώ κάτοικος Αβδήρων

Κοινοποίηση


Συγκαταλέγεται μεταξύ των 5 θυμάτων του 31χρονου και των δύο συνεργών του που τους απέσπασαν 18.500 ευρώ
Τους τηλεφωνούσε από την φυλακή και τους έλεγε ότι ήταν Διευθυντής Τράπεζας και ότι θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων. Άλλες 5 παρόμοιες υποθέσεις ερεύνησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης
Στα «νύχια» της συμμορίας που είχε συστήσει 31χρονος με δύο συνεργούς του, έπεσε και κάτοικος Αβδήρων από τον οποίο απέσπασαν το ποσό των 1.500 ευρώ και είναι ένα από τα θύματα 6 υποθέσεων απάτης σε ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές όλης της Ελλάδας που εξιχνιάσθηκαν μετά από επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.Τους τηλεφωνούσε μέσα από τις φυλακές και τους έλεγε ότι είναι Διευθυντής Τράπεζας.
Όπως μας εξήγησαν από την Ασφάλεια Κεντρικής Μακεδονίας η εξαπάτηση γινόταν τηλεφωνικά και όντας έγκλειστος στις φυλακές 31χρονος που ήταν και ο εγκέφαλος της σπείρας. Συγκεκριμένα ο 31χρονος όντας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης τηλεφωνούσε προσποιούμενος τον Διευθυντή Τράπεζας και έλεγε στα θύματά του ότι επίκειται «κούρεμα» καταθέσεων και αν θέλουν να σώσουν τα λεφτά τους να τα βάλουν σε λογαριασμό που τους έδινε που υποτίθεται ότι ήταν εταιρείας μεταφοράς χρημάτων. Απ’ αυτόν τον λoγαριασμό τα έπαιρναν μετά οι δύο συνεργοί του.
18.500 ευρώ η «λεία» τους
Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξαπατήθηκε τον Αύγουστο του 2015 ιερέας σε περιοχή του Κιλκίς τον οποίο έπεισε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, τα οποία παρέλαβαν αργότερα ο 64χρονος και η 40χρονη από υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, απέσπασαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, στην περιοχή της Ξάνθης, της Ηλείας και της Ζακύνθου, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από άτομο στην περιοχή της Ροδόπης και τελικά δεν τα κατάφεραν. Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν υπολογίζεται στα 18.500 ευρώ.
Άλλες 5 παρόμοιες υποθέσεις ερεύνησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ δεν έχουν συλληφθεί επειδή παρήλθε το αυτόφωτο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα