Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Βίντεο ντοκουμέντο: Το ελικόπτερο και οι Τούρκοι πραξικοπηματίες στην Αλεξανδρούπολη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση


Περιπολικά της αστυνομίας μπροστά από το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε. Λίγο αργότερα βγήκαν με ψηλά τα χέρια οι πραξικοπηματίες…
Το ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας στρατού δήλωσε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» κατάσταση emergency (mayday) και ζήτησε να προσγειωθεί άμεσα αναφέροντας ως χαρακτηριστικό κλήσης του τη φράση “Turkish Helicopter”. 
Του δόθηκε άμεσα άδεια να προσεγγίσει στο αεροδρόμιο και του παρασχέθηκαν όλες οι σχετικές μετεωρολογικές πληροφορίες καθώς και ο εν χρήσει διάδρομος, που ήταν ο 07. Στη συνέχεια τέθηκε το αεροδρόμιο, που σημειωτέον ήταν ανοιχτό και σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την εν λόγω χρονική περίοδο, σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του συμβάντος και ενημερώθηκε ο υπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο Διοικητής της ΥΠΑ, ο Αστυνομικός Σταθμός του αεροδρομίου και η Διοίκηση της 12ης ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού.




Το ελικόπτερο ζήτησε να προσγειωθεί στον διάδρομο 25 στον οποίο χρειάζεται να διανύσει μικρότερη απόσταση για να προσγειωθεί από το σημείο που προσέγγιζε. Στο σημείο έφτασαν περιπολικά και οι 8 στρατιωτικοί συνελήφθησαν. Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Όλοι είχαν ξηλώσει τις στολές που φορούσαν για να μην φαίνονται οι βαθμοί τους. Παραμένει άγνωστος πάντως ο ρόλος που έπαιξαν στα χθεσινά γεγονότα, όπως επίσης και τα πλήρη στοιχεία τους. Δείτε το βίντεο…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ το επίμαχο ελικόπτερο θα επιστραφεί στην Τουρκία, ενώ η χορήγηση ασύλου στους στρατιωτικούς εξετάζεται. Αναλυτικά όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: ”Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό”.
Πηγή: gatzoli.gr, e-evros.gr, newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα