Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει εσπευσμένα από την Μογγολία ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διέκοψε το ταξίδι του στη Μογγολία και επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, λόγω των έκτακτων εξελίξεων στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης με ψυχραιμία εκτιμώντας όλα τα δεδομένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς έχει  χαρακτηρίσει επανειλημμένα, εδώ και καιρό, την Τουρκία ως μία νευρική δύναμη, όπως επίσης  έχει  διατυπώσει την εκτίμηση ότι έχει αναβαθμιστεί  ο τουρκικός στρατός  λόγω των πολλαπλών μετώπων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.
Παρέμβαση του ΟΗΕ για το πραξικόπημα στην Τουρκία 
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στην Τουρκία καθώς τα ΗΕ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Διεθνή Οργανισμού.  
« Ο γ.γ. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία. Έχει γνώση των αναφορών για μια απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα. Τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν να αποσαφηνίσουν την κατάσταση που επικρατεί επί του εδάφους και απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Φαρχάν Χαγκ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα