Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

“Ιστορίες … με μια κλωστή” στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Γυμνάσματα μνήμης / έρωτας και θάνατος ΦΕΞ/ 2016
H θεατρική ομάδα «οδός ονείρων» παρουσιάζει την παράσταση ιστορίες / γυμνάσματα μνήμης V 
Κείμενα  των Γ. Βιζυηνού,  Γ. Θεοτοκά,  Π. Σπηλιοπούλου, Δ. Βλάχου, Ά. Τσέχωφ  & παραδοσιακή  μουσική με την ορχήστρα του Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής..
Δευτέρα 4  – Παρασκευή 8 & Κυριακή 10 Ιουλίου 2016
και ώρα  21:30 στην ΚαπνΑποθηκη της ΦΕΞ
Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421
Είσοδος 5€ με κρασί.
ιστορίες …
Υπάρχουν στη ζωή μας κάποιες στιγμές εκτός χρόνου και εκτός τόπου. Στιγμές που βιώνονται σαν  στιγμιαία λάμψη που περνάει μέσα από μια ρωγμή του συμπαγούς τοίχου της κανονικής μας ζωής  και μας τυφλώνει. Όμως την ίδια στιγμή της τύφλωσης από τον χείμαρρο του φωτός μάς αποκαλύπτεται κι ένα νόημα άρρητο που αποτείνεται σε μας και αφορά μόνον εμάς.
Υπάρχουν βέβαια και οι άλλες. Ξένες, παράξενες, ιστορίες άλλων…
Όμως σαν τις ακούσεις είναι σαν να τις έχεις ζήσει… σου αφήνει αυτήν  την αίσθηση… της ζωής.. της αληθινής κι ας ξέρεις πως είναι θέατρο.
Αυτές τις ιστορίες που από στόμα σε στόμα και από την πένα του συγγραφέα ξαναπέρασαν στα χείλι μας ευελπιστούμε να σας τις μεταφέρουμε στην σκηνή.
  
Σχετικά με την παράσταση
Ιστορίες…    για την ενθύμηση…
Η παράσταση έχει επτά επεισόδια. Μια εισαγωγή, πέντε αφηγήσεις κι έναν επίλογο, με μια μικρή συναυλία.
σαν  νανούρισμα ……κι η μουσική  
αίσιον τέλος…      Είμαι θετικός και νηφάλιος άνθρωπος, κάνω πολύ καλή και ρυθμισμένη ζωή τόσο, που μπορώ να γίνω παράδειγμα για πολλούς άλλους. Ένα μόνο πράγμα μου λείπει.  Η θαλπωρή του σπιτιού και η γυναίκα.
η ακαμάτρα η Βγενιώ…  Καλά λένε “Όπου ακαμάτρα και λωλή, έχει την τύχη την καλή!”». Και χτύπησε ξύλο για καλό και για κακό…
·ο κατάδικος…  Εδώ μέσα για με είναι ο κόσμος· δεν τη θέλω τη χάρη κι εδώ θα πεθάνω, γιατί πονεμένες ψυχές ζητούν παρηγοριά στη μετάνοια!.  
βαθυγάλανη … Και εκεί λοιπόν που νόμιζες ότι έχεις τις απαντήσεις, η ζωή σού αλλάζει τις ερωτήσεις…
το μόνον της ζωής του ταξείδιον… Τι να σε πω, ψυχή μου, έτσι θαρρούσα κι εγώ, κι όλο ήθελα να περπατήσω μέχρι εκεί, να βάλω μια σκάλα και ν’ ανέβω στα ουράνια.
ψαρίσια αγάπη… Πρόκειται, όντως, για ένα γεγονός κάπως παράδοξο – ότι, δηλαδή, ένας κυπρίνος, που ζούσε στη λιμνούλα κοντά στο σπίτι του στρατηγού, ερωτεύτηκε παράφορα την παραθερίστρια Σόνια…
ιστορίες … σε μια κλωστή
και μετά [Παράξενα μιλάς… Σαν κι αυτόν τον παράξενο τύπο που γνώρισες… Η παραξενιά, ξέρεις, είναι κολλητική. Μπαίνει κάποιος από το πουθενά στη ζωή σου, θες η φωνή του, θες ο ρυθμός της ομιλίας του, θες το βλέμμα του, όλα αυτά  σε αγγίζουν χωρίς καν να σε ακουμπήσει με τα χέρια του και ξαφνικά μιλάς, σκέφτεσαι με έναν τρόπο που δεν είναι δικός σου, λες και ο άλλος κατοικεί μέσα σου και εσύ έγινες ξενιστής του χωρίς να το καταλάβεις. Μα πώς μπήκε, αναρωτιέσαι… Και μετά λες «έφυγε…όλα τέλειωσαν…». Πώς μπορεί να έφυγε όταν μιλάς με τα λόγια του και σκέφτεσαι με τις σκέψεις του; Όλα αυτά μπορεί να είναι παιχνίδια του μυαλού σου!]   
Συντελεστές τις παράστασης
Κείμενα των:   Γ. Βιζυηνού,  Γ. Θεοτοκά,  Π. Σπηλιοπούλου, Δ. Βλάχου, Ά. Τσέχωφ 
Εμφανίζονται: Στυλιανός Αναστόπουλος  – Φαίδρα Γιβαννάκη – Μαρία- Αικατερίνη Ζαρογιάννη – Ελένη Τσοκαλίδου  – Βάσω Παπαγεωργίου  – Τέτα Ρεκάρη
εγκαταστάσεις : Διαμαντής Γιαντζής – Anatol Blank
φωτισμοί  – φωτογραφίες:  Hans Castrop & Φωτογραφική Λέσχη ΦΕΞ     
μουσική παραδοσιακή από την :  ορχήστρα του Φεστιβάλ Λόγιας Ανατολικής Μουσικής., με την καθοδήγηση του Γιάννη Κατσούλη.
σκηνοθεσία: Πασχάλης Ξανθόπουλος
φροντιστήριο: Caroline Stare
ηλεκτρολόγος : Γιάννης Αναγνωστόπουλος
οργάνωση παραγωγής:  Θεατρική ομάδα της ΦΕΞ  
διεύθυνση παραγωγής:  Φαίδρα Γιβαννάκη
παραγωγή : Θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων» © Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης 2016
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα