Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Θράκης

Κοινοποίηση


Ενημερωμένοι για την ύπαρξη των Οικολογικών Πάρκων αναζητούν λίγες ώρες ξεγνοιασιάς κάνοντας διακοπές με το αγαπημένο τους ποδήλατο.
Τούρκοι ποδηλάτες, ένας μετά τον άλλον, ανακαλύπτουν την περιοχή της Θράκης. Ενημερωμένοι για την ύπαρξη των Οικολογικών Πάρκων αναζητούν λίγες ώρες ξεγνοιασιάς κάνοντας διακοπές με το αγαπημένο τους ποδήλατο.
Από την Κωνσταντινούπολη στην Κομοτηνή βρέθηκαν ο Ισμαήλ και ο Φατίχ. Ξεκίνησαν από την πόλη τους έχοντας ως προορισμό την Ξάνθη. Έκτοτε διάνυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα απολαμβάνοντας την εμπειρία ενός ξεχωριστού ταξιδιού. «Επιλέξαμε να κινηθούμε παραλιακά. Η περιοχή δεν έχει οροσειρές με αποτέλεσμα η διαδρομή μας είναι πιο ξεκούραστη» δηλώνουν σπεύδοντας να σημειώσουν ότι είναι εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά του τοπίου και την φιλοξενία των ανθρώπων.
Έλκονται από τις φυσικές ομορφιές της Ισμαρίδας και της Βιστονίδας. Γεύονται τις παραδοσιακές ντόπιες συνταγές ανακαλύπτοντας όπως λένε τα πολλά κοινά που υπάρχουν με τη δική τους κουζίνα και νιώθουν οικία χάρη και στην παρουσία των Ελλήνων μουσουλμάνων της περιοχής. Μάλιστα αρκετοί σπεύδουν να φωτογραφηθούν στα Οθωμανικά μνημεία του τόπου. Ενθουσιασμένοι από την πρώτη τους αυτή επαφή με τη Θράκη, παίρνοντας το δρόμο του γυρισμού, δηλώνουν με σιγουριά ότι θα έρθουν ξανά.
ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα