Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τρέλα του “Pokemon Go” ήρθε και στην Ξάνθη – Κυκλοφορούν και… αναζητούν μέσα στην πόλη!

Κοινοποίηση


Η νέα παγκόσμια… τρέλα που ακούει στο όνομα “Pokemon Go” έχει ήδη κάνει – εδώ και μέρες – για τα καλά αισθητή την εμφάνισή της και στην Ξάνθη. 
Η δημοφιλής εφαρμογή που μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν σε κινητά και tablets οι χρήστες και έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις παγκοσμίως, έχει φτάσει για τα καλά και στην Ξάνθη μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη αναζητώντας κάποιο… pokemon! 
Παρά το γεγονός μάλιστα ότι αρχικά το εν λόγω παιχνίδι, στο οποίο χρησιμοποιείται τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, δεν κυκλοφόρησε στην Ευρώπη – και κατ’ επέκταση στην χώρα μας – δεκάδες χιλιάδες χρήστες βρήκαν τρόπο να το προμηθευτούν και να το θέσουν σε λειτουργία. Στην Ξάνθη ήδη από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του παιχνιδιού κάτοικοι, κυρίως νεαροί σε ηλικία, μερίμνησαν ώστε να εγκαταστήσουν το παιχνίδι στα κινητά τους τηλέφωνα ή σε tablets και να βγουν στους δρόμους αναζητώντας κάποιο pokemon. 
Το πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι παραλίες του Νομού, τμήματα της ορεινής περιοχής αλλά και η Παλιά Πόλη συγκαταλέγονται στις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες της εφαρμογής ενώ δεν είναι λίγα τα καταστήματα της πόλης στα οποία επίσης οι χρήστες μπορούν να βρουν “μικρά δωράκια” τα οποία χρησιμοποιούνται για το παιχνίδι τους. 
Παγκοσμίως η εν λόγω εφαρμογή έχει προκαλέσει πολλές ζητήσεις αλλά και αντιδράσεις, ενώ έχουν καταγραφεί πολύ σοβαρά ατυχήματα χρηστών που τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να αιχμαλωτίσουν κάποιο pokemon. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα