Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος για τα όσα έγιναν στην κηδεία του 19χρονου στην Γλαύκη – Στην Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση


-Κατηγορείται ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεϊν ότι ζήτησε να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο 
-Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει πως προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση 
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη στην Ξάνθη, κατά την διάρκεια της κηδείας του άτυχου 19χρονου στρατιώτη που πνίγηκε σε παραλία της Κεραμωτής. 
Δημοσιεύματα τόσο του ηλεκτρονικού όσο και τον έντυπο Τύπου της περιοχής κάνουν λόγο για παρέμβαση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Ζεϊμπέκ Χουσεϊν στην τελετή της ταφής αλλά και άλλων παραγόντων της μειονότητας ενώ υπήρξαν κατηγορίες περί απουσίας της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του αδικοχαμένου νέου, στον οποίο ο Ελληνικός Στρατός απέδωσε φόρο τιμής στην κηδεία του (Δείτε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ της Εφ. Φωνή της Ξάνθης για την υπόθεση).  
Ακολούθως στην δημοσιότητα ήρθε βίντεο από την κηδεία, ενώ υπήρξαν πολιτικές αντιδράσεις για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της τελετής. Μεταξύ άλλων στο θέμα παρενέβη ο Βουλευτής της ΝΔ κος Θεόδωρος Καράογλου. 
Η δήλωση Καράογλου
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο μουσουλμάνος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, πρωτοστάτησε σε επεισόδιο, απαιτώντας να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο μουσουλμάνου στρατιώτη ο οποίος πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη διάβασα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο μουσουλμάνος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη κ. Ζεϊμπέκ και οι συν αυτώ, λειτουργούν στην περιοχή ως “κράτος εν κράτει”.

Καλώ τον κ. Τσίπρα αφενός να υπενθυμίσει στον βουλευτή του κόμματός του ότι είναι εκπρόσωπος της Ξάνθης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και αφετέρου να τον εγκαλέσει στην τάξη γιατί υπάρχουν και όρια τα οποία ο κ. Ζεϊμπέκ έχει ξεπεράσει επανειλημμένα, με αποκορύφωμα την ιταμή συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στον Έλληνα μουσουλμάνο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, στην Ελληνική Σημαία και στον Ελληνικό Στρατό που απέδωσε τις πρέπουσες τιμές. Αυτήν τη σημαία, στην οποία ο κ. Ζεϊμπέκ ορκίστηκε ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρέπει να τη σέβεται».




Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για συκοφαντίες και πως προσφεύγει στην δικαιοσύνη. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος στην περιοχή αναφέρει πως  “με αφορμή την κηδεία του άτυχου 19χρονου στρατιώτη, οι γνωστοί κύκλοι των τοπικών ΜΜΕ της Θράκης έπαιξαν για ακόμα μια φορά το παιχνίδι τους στην περιοχή. Με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, παρουσίασαν ένα κάλπικο γεγονός που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ως αληθινό, σπέρνοντας  ψεύδος και  μίσος, καταφέρνοντας να δώσουν πάτημα στις φασιστικές αντιλήψεις και στη ΧΑ, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της μειονότητας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Επειδή «καταγγέλθηκε» η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα (περιύβριση αρχής και συμβόλων, περιύβριση νεκρού κλπ) η παρούσα κοινοποιείται και στην εισαγγελέα Πλη/κών Ξάνθης, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να αποδοθούν στη δημόσια χλεύη, οι συκοφάντες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα