Header Ads

kotakkis

Στα 35 εκατ. η επένδυση Ιβάν Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ - Αυξημένος τζίρος το 2015 για την εταιρία


Αυξημένο τζίρο και EBITDA εμφάνισε το 2015 η εταιρία ΣΕΚΑΠ. Στα 4,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα λειτουργικά κέρδη. Η δυναμική παραγωγής τσιγάρων από την εταιρία ανέρχεται στα 8 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως. Οι επενδύσεις και η είσοδος στις ξένες αγορές.

Στα 35 εκατ. η επένδυση Ιβάν Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ - Οι νέες μάρκες και οι εξαγωγές
Η επένδυση της Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη στη ΣΕΚΑΠ είναι μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις των τελευταίων ετών, καθώς έχει διαμορφωθεί στα 35 εκατ. ευρώ, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν το λογότυπο και τα νέα προϊόντα της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει καταβάλει φόρους ύψους 300 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία, συμβάλλοντας στην τοπική κοινωνία και στο ελληνικό κράτος. 

Η παρουσίαση και τα μεγέθη
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2013 το 84,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, μέσω της συναλλαγής με τους βασικούς μετόχους της επιχείρησης (ATE BANK και ΣΕΚΕ), μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Donskoy Tabak, η οποία ανήκει στον όμιλο Agrokom του Ιβάν Σαββίδη. Το ποσό της συναλλαγής ανήλθε στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία έχει τον αποκλειστικό διανομέα με έδρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει και υποκατάστημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Η δυναμική παραγωγής των τσιγάρων διαμορφώνεται στα 8 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως. Το μερίδιο της αγοράς κινείται στο 4% (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χρήσης του 2015). Τα βασικά σήματα είναι το GR, το BF και το Cooper.

Συνολικά η εταιρία έχει πληρώσει στο δημόσιο το ποσό των 89 εκατ. ευρώ σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρους και διάφορα τέλη για τη χρήση του 2015. Την τελευταία διετία (2013 έως 2015) έχει πληρώσει στο δημόσιο συνολικά 309 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός κύκλος εργασιών του 2015 ανήλθε σε 22,4 εκατ. ευρώ και συγκριτικά με το 2014 είναι αυξημένο κατά 5,5%.

Το EBITDA είναι 4,1 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 58% σε σχέση με το 2014. Τα τελευταία 10 χρόνια ο δείκτης αυτός δεν έχει ξεπεράσει το 8%, ενώ σήμερα είναι 18,3%.

Από το 2013 έως το 2015 το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 25 εκατ. ευρώ ενώ όλες οι υποχρεώσεις απέναντι από τις τράπεζες, προμηθευτές και αγρότες της ΣΕΚΕ έχουν εκπληρωθεί.

Οι επενδύσεις
Η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη της επιχείρησης ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης και της επένδυσης του νέου εξοπλισμού, ο οποίος κόστισε περίπου 4,2 εκατ. ευρώ.

Έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός για τη συσκευασία των τσιγάρων σε κασετίνες SENATOR, εκσυγχρονίστηκε η γραμμή παραγωγής καπνού σε σακουλάκια - ITM SAK, η οποία επιτρέπει να δουλεύουμε με συσκευασίες με διαφορετικό βάρος.

Σε συνεργασία με την εταιρία GD, που έχει τον κυρίαρχο ρόλο παραγωγής εξοπλισμού σε διεθνές επίπεδο, υλοποιήθηκε εκσυγχρονισμός γραμμής συσκευασίας μεγάλων πακέτων (23-25 τεμ. τσιγάρων) GR και COOPER - GD121 - X2.

Παράλληλα έχουν υλοποιηθεί έργα εγκατάστασης καινούριας γραμμής SLIM. Έχουν πραγματοποιηθεί κατάλληλες αλλαγές στον εξοπλισμό παραγωγής φίλτρων KDF του οίκου HAUNI για να έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε φίλτρα με διάμετρο 7,77, 6,65 και 6 mm.

Η διετία 2014-2016 αποτελεί μια σημαντική περίοδο για τον τομέα του marketing μέσα από την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου των σημάτων της ΣΕΚΑΠ με βασικές αλλαγές στο design των σημαντικών σημάτων: GR INTERNATIONAL, BF και COOPER.

Ταυτόχρονα έλαβε μέρος λανσάρισμα σημάτων μητρικής εταιρίας Donskoy Tabak: SENATOR σε πολυτελή μεταλλική κασετίνα και KISS σε format SLIM.
Μια από τις βασικές κατευθύνσεις της δραστηριότης της εταιρείας είναι η ανάπτυξη των εξαγωγών.

Συνολικός όγκος πωλήσεων των εξαγωγών για χρήση του 2015 ανήλθε στα 809.335.325 τεμ. τσιγάρα ή το μερίδιο στον συνολικό όγκο πωλήσεων του κύκλου εργασίας είναι 59,5%.

Με την άδεια της μητρικής εταιρείας η ΣΕΚΑΠ παράγει και στέλνει στην Ρωσία τσιγάρα όπως Aroma Rich, Continent, Nasha Marka, Donskoy Tabak, επίσης και το δικό μας σήμα το COOPER.

Για πρώτη φόρα τα ελληνικά τσιγάρα βρίσκονται στις αγορές του Τουρκμενιστάν, Πορτογαλίας, Κόσοβου, Λιβύης, Κορέας, Ουκρανίας.

Η εταιρία ανέπτυξε καινούρια σήματα της ΣΕΚΑΠ για εξαγωγές: ARISTA, SEKAP PREMIUM GOLD,αλλά και καινούρια είδη οικογενειών COOPER και BROOKS.

Ταυτόχρονα, διενεργούνται συνεχώς εργασίες για την δημιουργία καινούριων χαρμανιών όσο για την εσωτερική τόσο και για την εξωτερική αγορά. Τον Ιούνιο του 2016 λανσάρεται το καινούριο προϊόν Cooper Jack.

Σήμερα το προσωπικό της εταιρίας αποτελείται από 172 άτομα. Δίνονται κίνητρα για την αύξηση της παραγωγικότητας, η εταιρία ξεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης, υπολογίζεται τόσο εσωτερική εκπαίδευση όσο και η εκπαίδευση στην μητρική εταιρία Donskoy Tabak στην Ρωσία. Φέτος θα εκπαιδευτούν 43 υπάλληλοι της εταιρίας. Στην εταιρεία υπάρχουν δύο σωματεία.

Οπως αναφέρει η εταιρία, τηρεί τους νόμους 100%. Τακτικά και με επιτυχία διενεργείται τελωνειακός έλεγχος για τη χρήση των φορολογικών ταινιών. Ανανεώθηκαν επιτυχώς πιστοποιητικά - διαπίστευση εργαστηρίου ISO 17025. Φέτος δε, ξεκίνησε προετοιμασία και μετάβαση σε νέο πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015.
Από το Blogger.