Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Στο πλευρό των μαθητών του Μουσικού Ξάνθης ο Θ. Παπακωνσταντίνου – Ζητά νέο σχολείο

Κοινοποίηση


-Θανάσης Παπακωνσταντίνου: “Αν έχουμε μια ελπίδα  να πάνε καλύτερα τα πράγματα αυτό θα το οφείλουμε στην νεότητα κατά βάση και στην μουσική κατά δεύτερον`”
Μετά την Δήμητρα Γάλανη και ο Θανάσης  Παπακωνσταντίνου με επιστολή του τάσσεται στο πλευρό γονιών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ζητώντας την άμεση ανέγερση νέου μουσικού σχολείου στην πόλη. 
Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
Πριν από λίγα χρόνια, προσκεκλημένος από το μουσικό σχολείο Ξάνθης, παραβρέθηκα σε μιά εκδήλωση αφιερωμένη στα τραγούδια μου, η οποία ήταν συγκινητική. Όχι γιατί ήταν τα τραγούδια μου  αλλά  επειδή έβλεπα μπροστά στα μάτια μου τον ανεπιτήδευτο τρόπο προσέγγισης της τέχνης, τον μόνο τρόπο.   Έβλεπα τα παιδιά και τα χαιρόμουνα και τα μακάριζα γιατί θα έχουν τη μουσική στήριγμα στη ζωή τους. Η μουσική είναι στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Και ένας άνθρωπος που στοχάζεται έχει περισσότερες πιθανότητες να προσπαθήσει για  μια  πιο αξιοπρεπή ζωή.  Να γιατί πρέπει να στηριχθούν  οι δομές των μουσικών σχολείων . Για ένα καλύτερο κόσμο.

Έτσι, με όλη μου τη θέρμη, συμπαρίσταμαι στον αγώνα των μαθητών,  γονέων και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στο αίτημά  τους για ανέγερση νέου μουσικού σχολείου στην πόλη της Ξάνθης, όπου τα παιδιά θα μπορέσουν, χωρίς αναίτια εμπόδια και αντιξοότητες, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα χαρίσματά τους ,  προς όφελος των ίδιων και της κοινωνίας μας που παραπαίει. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα