Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ζήτησαν πολιτικό άσυλο οι 8 επιβάτες του Τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στον Έβρο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

-Τουρκικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη
-Δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος που διαδραμάτισαν στην απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος
-Η ελληνική πλευρά έχει ήδη καλέσει διερμηνείς για να μιλήσουν μαζί τους και να μάθουν περισσότερα
-Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικοί είχαν ξηλώσει από τις στολές τα γαλόνια τους 

Πολιτικό άσυλο ζήτησαν οι συνολικά 8 επιβάτες του Τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που πήρε άδεια και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Το στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 11.50 σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία ενημερώθηκε και έσπευσε στην περιοχή, ενώ και οι 8 άντρες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. 
Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ζήτησε εκτάκτως να προσγειωθεί, αναφέροντας ότι είχε μηχανικό πρόβλημα.

Διαπιστώθηκε ότι το ελικόπτερο δεν είχε την παραμικρή μηχανική βλάβη και έτσι όπως όλα δείχνουν, οι Τούρκοι στρατιωτικοί εξέπεμψαν σήμα κινδύνου απλά και μόνο για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους στην Αλεξανδρούπολη.

Όλοι είπαν πως ζητούν πολιτικό άσυλο επειδή έρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν ισχύει.


O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter (ΕΔΩ), όπως μεταδίδει το Reuters, είπε ότι ζήτησε από την Ελλάδα  την επιστροφή των οκτώ στρατιωτικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.



Πρόκειται για ελικόπτερο Blackhawk
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τουρκικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη επέβαιναν πραξικοπηματίες.

Πρόκειται για ελικόπτερο Blackhawk  της τουρκικής αστυνομίας που μετέφερε οκτώ άτομα, επτά των οποίων ήταν ένστολοι. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έτσι δόθηκε η άδεια προσγείωσης. Φυσικά, μόλις μπήκε στο ελληνικό FIR αμέσως σηκώθηκαν δυο F-16.
ΠΗΓΗ: newsit.gr / cnn.gr / enikos.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα