Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Άνοιξε» 6 επιχειρήσεις στην Ξάνθη και έκλεψε 2 οχήματα – Χειροπέδες σε 29χρονο

Κοινοποίηση


Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι (6) κλοπές από επιχειρήσεις και δύο (2) κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 10-5-2016 έως 1-8-2016, στο νομό Ξάνθης. 
Συνελήφθη την Τρίτη (2-8-2016) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 29χρονος ημεδαπός για τον οποίο εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης,   το παραπάνω χρονικό διάστημα, στο νομό Ξάνθης, διέπραξε έξι (6) κλοπές από δύο (2) επιχειρήσεις και δύο (2) κλοπές οχημάτων (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοποδήλατο). 
Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, από το εσωτερικό και τους αύλειους χώρους των επιχειρήσεων:
27 μπαταρίες αυτοκινήτων 
1 μπαταρία σκάφους
12 μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκινήτων
20 κιβώτια λαδιών αυτοκινήτου
6 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές
6 ηχεία αυτοκινήτου
1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
3 ηλεκτρικά εργαλεία
πλήθος εργαλείων
το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, σε χωριό της Ξάνθης, βρέθηκαν 5 μπαταρίες αυτοκινήτων, 2 ηχεία αυτοκινήτου, 1 ηλεκτρικό εργαλείο και 2 εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους του, καθώς και ένα εργαλείο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται. 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε., το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και για ληστεία. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα