Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη μιας άλλης εποχής ζωντάνεψε μέσα στο μετρό στο Μεξικό – Εικόνες που εντυπωσιάζουν

Κοινοποίηση

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Ξάνθη και η ιστορία της ταξιδεύουν μέχρι το μακρινό Μεξικό, μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο που δημιούργησαν με πολύ μεράκι και αγάπη για την πόλη τους Ξανθιώτες. 
Φωτογραφίες του προηγούμενου αιώνα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την πόλη της Ξάνθης, ζωντανεύουν μέσα από την τεχνική του 2.5D animation, σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που συνδυάζει αυθεντική ορχηστρική μουσική, ηχητικά και οπτικά εφέ καθώς και ψηφιακές τρισδιάστατες μοντελοποιήσεις.




Το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στα μέλη των facebook groups: “Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης” και ”Φωτογραφίες από την Μικρασιατική εκστρατεία και Καταστροφή” που όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν σταθερά να τροφοδοτούν με τις αναμνήσεις, των ίδιων ή των προγόνων τους, αυτές τις ομάδες.
Το βίντεο που δημιούργησαν οι Γιώργος Κράλης, Δήμος Σταθούλης και Κώστας Λουκοβικας ταξιδεύει στο Μεξικό, καθώς συμμετέχει σε σχετικό φεστιβάλ με θέμα τις αναμνήσεις που ζωντανεύουν μέσω αντίστοιχων έργων τέχνης. Ήδη το σχετικό υλικό διαφημίζεται στο μετρό της περιοχής. 
Δείτε περισσότερα για το φεστιβάλ ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα