Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Μαϊμού» φιλόζωοι αρπάζουν ζώα στην Ξάνθη – Ενημέρωση από τον Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης

Κοινοποίηση


-Ισχυρίζονται ότι είναι από την Φιλοζωική και αφαιρούν ζώα από τους κηδεμόνες τους 
Λαμβάνουμε για τέταρτη φορά καταγγελίες ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της Φιλοζωικής επισκέπτονται ιδιωτικές κατοικίες και αφαιρούν ζώα από τους κηδεμόνες τους με το πρόσχημα της μη τήρησης του Νόμου (απουσία βιβλιαρίου, microchip κ.λπ.).
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης οφείλει να ενημερώσει τους δημότες της Ξάνθης και τους κατοίκους του Νομού Ξάνθης ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει το ζώο από τους κηδεμόνες του εκτός από την Αστυνομία μετά από Εισαγγελική Εντολή.
Ξεκαθαρίζουμε ότι ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης ουδέποτε έχει προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες και η διαδικασία που ακολουθείται μετά από επώνυμη καταγγελία που αφορά παθητική κακοποίηση ζώου ή οποιαδήποτε παράβαση του Νόμου είναι να καλείται η Αστυνομία και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι να αφαιρείται το ζώο μετά από Εισαγγελική Εντολή.
Ενημερώνουμε τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς πως σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος και ισχυριστεί ότι είναι από τη Φιλοζωική, πρέπει να ζητούν τα στοιχεία του και να καλούν την Αστυνομία σε περίπτωση που το αρνηθεί.
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης δεν ακολουθεί πρακτικές εκβιασμού και δεν αντικαθιστά τις Αρχές.
Τονίζουμε ότι όλοι οι κηδεμόνες ζώων οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρούν βιβλιάριο ενημερωμένο με τα εμβόλια και τις κτηνιατρικές πράξεις του ζώου, το ζώο να φέρει microchip το οποίο να έχει καταγραφεί στα στοιχεία του ιδιοκτήτη, να του παρέχουν τροφή, καθαρό νερό, στέγη και να φροντίζουν να τηρούν όλους τους κανόνες ευζωίας.
Σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν ανθρώπους που αποκαλούν τους εαυτούς τους φιλόζωους, ειδικά σε μία περίοδο που το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στον Νομό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα