Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε αναμονή για την επίσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής οι παραγωγικοί φορείς στη Θράκη

Κοινοποίηση


«Ελπίζουμε πως θα ανακοινωθούν όντως θετικά μέτρα» δηλώνει βουλευτής του Ποταμιού
Στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος επανέρχεται η σύσταση της διυπουργικής επιτροπής για την Θράκη, μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών.
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το διάλογο σε βάθος, με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής, είχε εκφράσει πρόσφατα από την Κομοτηνή ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν για τη Θράκη από πλευράς κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προανήγγειλε, εξάλλου, επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Θράκη και στο νησί της Σαμοθράκης το προσεχές χρονικό διάστημα, αποτελούμενο από συναρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού κ.ά.
Για το ίδιο θέμα με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής από το Ποτάμι, Ιλχάν Αχμέτ, επισήμανε ότι υπάρχει στάση αναμονής από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την επίσκεψη που προγραμματίζεται στη Θράκη.
«Ελπίζουμε πως θα ανακοινωθούν όντως θετικά μέτρα για όλο τον πληθυσμό της Ροδόπης και της Θράκης, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και η ενίσχυση των καπνοπαραγωγών που παράγουν την αρωματική ποικιλία του μπασμά, αλλά και εξαγγελίες για την ουσιαστική επανίδρυση των βιομηχανικών ζωνών Κομοτηνής, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, τους αγρότες και για την καταπολέμηση της ανεργίας που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα