Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Στοίβαξαν 15 μετανάστες σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα – Χειροπέδες σε διακινητές στην Εγνατία Οδό

Κοινοποίηση


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (2-9-2016) και το Σάββατο (3-9-2016), στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις διακινητές, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 58 και 56 ετών και ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Ινδίας.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Παρασκευή το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Σάββατο τις πρώτες πρωινές στην Εγνατία Οδό και την Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 58 και 56 ετών, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
4 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα