Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιγαντιαία επιχείρηση από την Πυροσβεστική στην Θάσο – 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα και εναέρια μέσα

Κοινοποίηση

Γιγαντιαία επιχείρηση για την κατάσβεση των συνολικά τεσσάρων πυρκαγιών που ξέσπασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Θάσο, έχει στήσει η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του νησιού. 

Ήδη με εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Δήμου Θάσου δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου

Συνολικά αυτή την στιγμή στο νησί επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ΟΤΑ, 4 Α/Φ(CL), 2 Α/Φ(PZL), 2 Ε/Π. σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης με την φωτιά να εξαπλώνεται.




Ξεκίνησαν από κεραυνούς
Τέσσερις πυρκαγιές προκλήθηκαν στο νησί της Θάσου από πρωινούς κεραυνούς σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη.
Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ έχει δοθεί ήδη απαγορευτικό απόπλου των επιβατικών πλοίων και των φέριμποτ ανοιχτού τύπου από τα πορθμεία της Καβάλας και της Κεραμωτής.
Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και το κέντρο της Πυροσβεστικής προκειμένου μπορέσει να υπάρξει συντονισμός για τον έλεγχο των εστιών της φωτιάς στην Θάσο.

Σε συναγερμό ο Δήμος 
Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές. Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΜΠΕ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο. Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ζωντανεύουν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα