Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο συλλήψεις για την επίθεση σε αστυνομικούς στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή δύο Έλληνες, ηλικίας 22 και 23 ετών, οι όποιοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Κομοτηνής, για την επέτειο συμπλήρωσης τριών χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων, τα οποία κατά η διάρκεια πορείας, «αιφνιδιαστικά και απρόκλητα απείλησαν, εξύβρισαν και επιτέθηκαν, με ξύλινα ρόπαλα, σε βάρος δύο αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους». 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του 22χρονου, όπου και εντοπίσθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, ως δράστες των επιθέσεων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 80 εκατοστών, αντιασφυξιογόνα μάσκα, σπρέι, σφυρί και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων πιθανών δραστών.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα