Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Κοινοποίηση

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η έναρξη της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώπιον του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.α.
Η υπόθεση αφορά στις δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.
Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση, πλην του κ. Φιλλιπίδη είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η κ. Αναστασία Σακελαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης , Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 μετά από εντολή της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση ενώ εκδόθηκαν από τους ανακριτές Διαφθοράς που παρέλαβαν την δικογραφία, εντάλματα σύλληψης σε βάρος κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων ο κ. Φιλιππίδης, ο κ. Κοντομηνάς και το ζεύγος Γριβέα. Το εισαγγελικό πόρισμα που οδήγησε στην άσκηση των κακουργηματικών διώξεων, απέδιδε κεντρικό ρόλο στον επικεφαλής της τράπεζας Άγγελο Φιλιππίδη.
Σήμερα στο ακροατήριο δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ακυρότητας της κλήτευσης, από την πλευρά κατηγορούμενου επιχειρηματία, Σερβικής καταγωγής, λόγω μη μετάφρασης του βουλεύματος στην μητρική του γλώσσα.
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα