Header Ads

novamed

Σκορπούν το θάνατο με ποτά μπόμπες - Χιλιάδες επικίνδυνα ποτά από εργοστάσιο στη Βουλγαρία


- Άλλη μία αποθήκη με ποτά “μπόμπες” και επώνυμες ετικέτες αποκαλύφθηκε στο Περιστέρι
- Μόνο στο Περιστέρι ανακάλυψαν 4.000 μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά και τη διατηρούσε ένας 26χρονος
- Τα περισσότερα ποτά “μπόμπες” στην Ελλάδα προέρχονται από ένα παράνομο εργοστάσιο κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα
- Αστυνομικός μιλώντας στο NewsIt.gr αναφέρει πως το κύκλωμα αυτό δρα και λειτουργεί στα πρότυπα της Μαφίας των ναρκωτικών

Το παράνομο εργοστάσιο στη Βουλγαρία που εισάγει στην χώρα μας “επώνυμα” αλκοολούχα ποτά “μπόμπες”, τα οποία προκαλούν μέχρι και τύφλωση όπως έγινε πρόσφατα στη Ζάκυνθο με μια 20χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, προσπαθεί να αποκαλύψει η ΕΛ.ΑΣ, με συστηματικούς ελέγχους και έρευνες.

Έπειτα από τη μεγάλη αποκάλυψη του καλοκαιριού όπου η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξάρθρωσε ένα “δαιδαλώδες” κύκλωμα, λαθρεμπόρων αλκοολούχων ποτών σε Αθήνα, Εύβοια και βόρεια Ελλάδα αποκαλύφθηκε άλλη μια αποθήκη στο Περιστέρι με ποτά “μπόμπες” και επώνυμες ετικέτες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έπειτα από ενδελεχείς έρευνες κατάφεραν να ανακαλύψουν την αποθήκη χονδρικού εμπορίου που διατηρεί στην περιοχή του Περιστερίου ένας 26χρονος έμπορος. Εκεί οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πάνω από 4.000 μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά και μάλιστα με ετικέτες φίρμες στις φιάλες τα οποία είχαν εισαχθεί από που αλλού...από την γειτονική Βουλγαρία.

Ήδη έχουν παρθεί από τους Αστυνομικούς δείγματα από τα ποτά προκειμένου να εξετασθούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός νοθεύσης και βέβαια τα ποσοστά βλάβης που είναι δυνατόν να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το εργοστάσιο της “μπόμπας”
Το καλοκαίρι το Πανελλήνιο συγκλονίζονταν από την είδηση για την τύφλωση μιας 20χρονης τουρίστριας από την Βρετανία, η οποία έκανε διακοπές στην Ζάκυνθο και βέβαια σε ένα πάρτυ κατανάλωσε ποτά “μπόμπες” με αποτέλεσμα η νεαρή να χάσει το φως της.

Η υπόθεση αυτή απεδειξε με το πλέον οδυνηρό τρόπο, πως πολλά νυχτερινά καταστήματα διασκεδάσεις, κλαμπ - μπαρ στην Αθήνα, τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές, σερβίρουν στους πελάτες τους ποτά “μπόμπες”, προερχόμενα σε ποσοστό 70% από την Βουλγαρία και κυρίως από ένα παράνομο εργοστάσιο κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Όπως απεδείχθη το καλοκαίρι, έπειτα από την εξάρθρωση της δαιδαλώδους σπείρας από την Οικονομική Αστυνομία, πολλοί επαγγελματίες της νύχτας έχουν δίαυλο επικοινωνίας με το κύκλωμα στην Βουλγαρία, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το κόστος της αγοράς των ποτών που σερβίρουν, με αποτέλεσμα το μεγάλο και αφορολόγητο κέρδος και βέβαια την ζημια που προκαλούν στην υγεία των πελατών τους.

Ήδη η Ασφάλεια σε συνεργασία με Βούλγαρους συναδέλφους τους, προσπαθούν να εντοπίσουν αυτό το εργοστάσιο προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ έχουν σταλεί στην Βουλγάρικη Αστυνομία, οι φωτογραφίες των συμπατριωτών τους που συνελήφθησαν στο καλοκαίρι, προκειμένου να διαπιστωθούν οι επαφές τους και κυρίως από που προμηθεύονταν τα ποτά “μπόμπες”, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά.

“Πρόκειται για ένα κύκλωμα που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας των ναρκωτικών, με εταιρείες “βιτρίνα” και πυρήνες που ο ένας δεν γνωρίζει την ύπαρξη του άλλου, ώστε να διασφαλίζουν πως η αλυσίδα θα μείνει αδιάσπαστη στην περίπτωση που “σπάσει” ένας κρίκος”, λέει με νόημα στο “Newsit.gr” αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Θεοδόσης Πάνου / newsit.gr
Από το Blogger.