Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραβιάσεις, βανδαλισμοί, κλοπές και μια μάσκα των “anonymous” στα στέκια των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Κοινοποίηση

Παραβιάσεις σε οικίσκους που στεγάζονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι την πρώτη νύχτα των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, παρουσιάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, καθώς τα μέλη όλων των συλλόγων  απομακρύνθηκαν από τα σημεία τους,  αφού τακτοποίησαν με το κλείσιμο ζητήματα καθαριότητας και αφού τακτοποίησαν τραπέζια και καθίσματα, μετά από τις 02:00.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές εξελίχθηκαν και σε βανδαλισμούς καθώς οι δράστες για να εισέλθουν  έσπασαν σανίδια από τους ξύλινους οικίσκους και ψυγεία για να αποσπάσουν το περιεχόμενό τους.
Οι άντρες και οι γυναίκες της δημόσιας ασφάλειας της  Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ξάνθης έκαναν εξονυχιστικά έλεγχο,  συλλέγοντας στοιχεία που θα ήταν δυνατό να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, χωρίς να αποκαλύπτουν στους υπευθύνους των συλλόγων λεπτομέρειες για τις τακτική που ακολουθούν,  λύνοντας μέχρι σήμερα τους περισσότερους  “γρίφους” κλοπών στην περιοχή.
Οι δράστες εικάζεται ότι παρακολουθούσαν την κίνηση της ιδιωτικής εταιρίας που φυλάσσει τα “στέκια” των συλλόγων και έδρασαν ανάμεσα στον κενό χρόνο που προκύπτει ανάμεσα στις περιπολίες.
Πληροφορίες αναφέρουν και για βανδαλισμούς στο πάρκο του Λιμνίου που δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν καθώς υπάρχει μυστικότητα στις έρευνες.
Τα μέτρα ασφάλειας της περιοχής τόσο από την ιδιωτική εταιρία φύλαξη, όσο και από την Ελληνική Αστυνομία θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες ώστε να μη προκύψει ξανά αυτό το φαινόμενο.
Σε μια εκ των περιπτώσεων βρέθηκε μια μάσκα από τη γνωστή διεθνώς ομάδα “Αnonymous”, όμως σύμφωνα με την εκτίμηση έμπειρου Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός μπορεί να είναι τυχαίο ή και στόχος των δραστών ο αποπροσανατολισμός των ερευνών καθώς η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα είχε κάποιο λόγο να “χτυπήσει” και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο τις γιορτές της Ξάνθης, αφού η κύρια δράση της έχει να κάνει με ηλεκτρονικά -ψηφιακά “χτυπήματα” υψηλού επιπέδου με συμβολικό τις περισσότερες φορές, χαρακτήρα.
Συζητώντας με τους υπευθύνους των συλλόγων διαβεβαιώνουν σε κάθε τόνο ότι τέτοιου είδους περιστατικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να κάμψουν το ηθικό τους και η εγγύηση στη χαρά στην ψυχαγωγία και στην ενότητα της δημιουργίας είναι αυτονόητη και δεδομένη.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα