Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

ΕΛΓΑ: Έξι κτηνοτροφικές μονάδες και 410 κυψέλες κατέστρεψε η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο

Κοινοποίηση

Συνολικά έξι κτηνοτροφικές μονάδες και 410 κυψέλες κατέστρεψε η μεγάλη πυρκαγιά που για διάστημα τεσσάρων ημερών έκαιγε στο νησί της Θάσου, ενώ άφησε πίσω της και 400 κουφάρια ζώων -κυρίως αιγοπρόβατα που κάηκαν- σύμφωνα με την έκθεση απογραφής των ελεγκτών του ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων), τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Ήδη οι παραγωγοί έχουν καταθέσει τις πρώτες αιτήσεις προκειμένου να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ τα ζώα που κάηκαν με τη συνεργασία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καβάλας περισυλλέχθηκαν και οδηγήθηκαν σε υγειονομική ταφή.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το σύντομο χρονικό διάστημα, διάρκειας τεσσάρων ημερών, μέσα στο οποίο ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες καταγραφής των ζημιών.
Επισήμανε, όμως, ότι το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή δεν είναι μόνο το πόσο γρήγορα έγιναν οι καταγραφές από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, «αλλά και το πόσο γρήγορα θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί. Αυτό είναι που επείγει τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως και να λάβουμε απαντήσεις αναφορικά με το πόσο γρήγορα θα έρθουν οι απαιτούμενες ζωοτροφές», που υποσχέθηκε η Πολιτεία στους παραγωγούς του νησιού.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα