Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εταιρείες δελεάζουν επιχειρήσεις του Έβρου να φύγουν στη Βουλγαρία

Κοινοποίηση

Με ένα email, άκρως δελεαστικό και γεμάτο υποσχέσεις, μία εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών, με έδρα την Αθήνα, προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να προσελκύσει επιχειρήσεις του Έβρου να καταφύγουν στον φορολογικό και επιχειρηματικό ‘παράδεισο’ της Βουλγαρίας.
Η εταιρεία εντοπίζει επιχειρήσεις με έδρα τον Έβρο και στέλνει “διαφημιστικά” emails ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς τα τελευταία χρόνια ανάλογα “ενημερωτικά” emails στέλνονται ανά περιόδους και από άλλες εταιρείες.
Σημειώνεται πως, ήδη, ειδικά από την capital controls εποχή και μετά, αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες που έχουν μεταφέρει τη δραστηριότητά τους στη γειτονική χώρα, ενώ είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι όσοι το έχουν σκεφτεί σοβαρά…
Υπάρχουν ωστόσο κι αυτοί που συνεχίζουν και επιμένουν, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, την υπερφορολόγηση και τις δίχως αντίκρισμα υποσχέσεις των πολιτικών. Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη όμως, εκτιμούμε πως τέτοιες ‘καμπάνιες’ σαν αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο απογοητευμένος και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας Εβρίτης επαγγελματίας, που παρά τις αντιξοότητες, επιμένει… ελληνικά, δίνοντας με τον αγώνα του δουλειά και εισόδημα σε έναν ευρύτερο οικονομικό κύκλο.
Όπως αναφέρεται στο email της εταιρείας, «το φορολογικό έτος φτάνει στο τέλος του και όλες οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται για τη βιωσιμότητά τους με υπέρογκους φόρους. Αν θέλετε να αποφύγετε αυτές τις δυσκολίες το 2016, σας βοηθάμε να ιδρύσετε μια εταιρεία στη Βουλγαρία, ώστε να έχετε:
• μόνο 10% Φορολογία
• ίδρυση εταιρείας σε 1 ημέρα
• γρήγορο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε 1 ημέρα
• (κάρτες και το internet banking στα χέρια σας)
• αξιόπιστες λογιστικές υπηρεσίες για να ξέρετε τι σας γίνεται
Και συνεχίζει, αναφέροντας τους λόγους για να επιλέξει κανείς την εν λόγω εταιρεία: «Χρησιμοποιούμε σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για καλύτερη εξυπηρέτηση και για να έχετε πάντα πρόσβαση στα χαρτιά σας – Σας εκπαιδεύουμε βήμα-βήμα για τη διαχείριση της νέας εταιρείας και συμβουλεύουμε για όσα πρέπει
να γνωρίζετε για να συνεχίσετε να δουλεύετε επιτυχημένα». Συνεχίζοντας, το πηγαίνει και ένα βήμα παραπάνω: «Ρωτήστε μας πώς μπορείτε να ιδρύσετε εταιρεία ακόμα και χωρίς να έχετε διαθέσιμο το κεφάλαιο». Επειδή, όμως, στη χώρα αυτή, από .. θαύματα έχουμε χορτάσει, εάν λάβετε ένα τέτοιο email, εφιστούμε την προσοχή σας.
seleo.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα