Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φωτιά σε αγροτική έκταση έξω από την Διομήδεια – Πυρκαγιά και στην περιοχή του Ευλάλου

Κοινοποίηση

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Ε.Ο. Διομήδειας – Λεύκης ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό πυρκαγιάς που εκδηλώνεται στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε διάστημα μόλις μερικών ημερών, για το συμβάν ενημερώθηκε η Π.Υ. Ξάνθης η οποία και έσπευσε στο σημείο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί. 
Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην περιοχή κοντά στον Βιολογικό, με την Π.Υ. και πάλι να αποτρέπει εγκαίρως τα χειρότερα. Την ίδια στιγμή την Παρασκευή η Π.Υ. Ξάνθης κλήθηκε να αντιμετωπίσει πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Ευλάλου, στον Δήμο Τοπείρου, με τους πυροσβέστες και σε αυτή την περίπτωση να προχωρούν αποτελεσματικά στην κατάσβεση της φωτιάς. 
Ο χάρτης των πυρκαγιών στην Θράκη
Ευρύτερα στην Θράκη, οι κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες αντιμετώπισαν αγροτικές πυρκαγιές στις περιοχές Καλλιθέα Κομοτηνής και Νέο Χειμώνιο Έβρου, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις περιοχές Πεντάλοφος Ορεστιάδας και Λίμνη Ισμαρίδας στην Κομοτηνή. Υπό έλεγχο έχει τεθεί και οι αγροτοδασική πυρκαγιά που ξέσπασε στα Φιλλύρα Ροδόπης. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα