Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη υποδέχθηκε την “Φλόγα της Αγάπης” στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαµπαδηδροµίας

Κοινοποίηση

Την “Φλόγα της Αγάπης” υποδέχθηκε η Ξάνθη το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαµπαδηδροµίας των Εθελοντών Αιμοδοτών. 
Η εκδήλωση υποδοχής της φλόγας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριµένη εκδήλωση έχει ενταχθεί από το 2006 στο επίσηµο πρόγραµµα των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.
Λίγα λόγια για την φλόγα 
Στόχος του θεσµού της λαµπαδηδροµίας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην Ιδέα της Εθελοντικής Αιµοδοσίας και να τονίσει την παρουσία των Εθελοντών Αιµοδοτών, ως κοινωνικής οµάδας στην οποία πρέπει να ενταχθούν, όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες. 
Ο θεσµός της πανελλήνιας λαµπαδηδροµίας πραγµατοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ηµερών και οι εθελοντές αιµοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της αγάπης, στο πέρασµά της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συµπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους µας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συµµετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιµοδοτών, των Φορέων των πολυµεταγγιζόµενων ατόµων, των Περιφερειών, των ∆ήµων, των Ενοριών, των αθλητικών σωµατείων αλλά και µεµονωµένων ανθρώπων.
Στο πέρασµά της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συµπαρασύρει ολοένα και περισσότερους πολίτες. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συµµετοχή δεκάδων παιδιών και ενηλίκων. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα